Close

Bezárt az Utazás 2020 kiállítás

Az elmúlt éveknél visszafogottabb látogatói aktivitás jellemezte a 43. Utazás kiállítást és a vele egy időben rendezett 29. Budapest Boat Show-t. Ezzel együtt is több tízezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba, ahol 40 ország több mint 250 kiállítója mutatta be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. A kiállítás hazai díszvendége Eger, külföldi díszvendége Olaszország volt.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere elmondta: a település meghatározó szerepet tölt be Magyarország turizmusában. Látogatottsága az elmúlt öt évben folyamatosan emelkedett, 2013-hoz képest 71 százalékos a vendégéjszakák növekedése, 2019-ben ez a mutató megközelítette a 700 ezres álomhatárt. Heves megye székhelye kapta tavaly a legtöbb szavazatot az Év Turisztikai Települése kategóriában a legnagyobb hazai szállásfoglaló oldal versenyén.
Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete köszönetet mondott, hogy ebben az évben az ő országát választották a kiállítás külföldi díszvendégének. Sajnálatosnak nevezte, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja a csodálatos olasz országképet. Az ország aktívan küzd a vírus terjedése ellen – mondta, egyben reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segít gyorsan leküzdeni a válságot. Olaszország egyébként a legrégebbi úti célok közé tartozik, egyre nő az oda látogatók száma, a több mint 90 millió turista tavaly több mint 40 milliárd euró bevételt generált az országban.
A kiállítás egyik legsikeresebb szakmai programja idén a CheckINN Turisztikai Karrier Expo volt, amely csaknem 50, a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozást vonultatott fel, köztük az Accor Hotels Hungary, az Albatros Catering, a Budapest Party Service, a Cityrama Travel Agency, a Continental Group, a szervező HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ. A CheckINN Turisztikai Karrier Expo színpadán olyan elismert szakemberek osztották meg tapasztalataikat, mint Vértes János, a Beyond The Standard és Kolorádó Fesztivál alapítója és Csiszár Virág, aki a Sziget Fesztivál és több másik esemény élő zenés fellépőiért felel. Nagy sikert arattak a Randstad Hungary szakértőinek állásinterjú és karrierépítési tippjei.
Ugyancsak a pályaorientáció volt a témája az idei Diák Szakmai Napnak, ahol a részvevők sikeres turisztikai szakemberek inspirációit hallgathatták meg, és próbainterjúkon tesztelhették tudásukat.
Sokan keresték fel a Budapest házigazdaváros standot, amelyet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) közösen épített fel. A 400 négyzetméternyi területen a kulturális turizmust, a hivatalos fővárosi fesztiválokat és az izgalmas élményeket kínáló Budapest Cardot népszerűsítették.


Az idei Utazás kiállításon minden korábbinál nagyobb területtel – 2601 négyzetméterrel – volt jelen a Karaván Szalon, ahol75 lakókocsi és lakóautó mutatkozott be.
Az Utazás kiállítással egyidőben tartott Budapest Boat Show két pavilonban fogadta az érdeklődőket. A hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye – a tavalyinál 1000 négyzetméterrel nagyobb alapterületen – 7100 négyzetméteren, csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel volt jelen. Idei díszvendége a Velencei-tó volt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top