Close

Új-Zélandot továbbra is Sárdi Rezső képviseli

Az új-zélandi Kereskedelmi és Külügyminisztérium megerősítette Sárdi Rezsőt tiszteletbeli konzuli tisztségében Magyarország teljes területén. Az ismert turisztikai és gazdasági szakembernek három éves mandátumát 6. alkalommal hosszabbították meg, így továbbra is képviselheti a távoli szigetországot hazánkban.

Megbízatása alatt számos magas rangú küldöttség járt Magyarországon és megszületett a megállapodás a két ország között a „Working Holiday” vízum bevezetéséről. A megállapodás értelmében 2020-ban ismét száz magyar fiatal látogat majd Új-Zélandra. A két ország között jó kapcsolatokban mérföldkőnek számít, hogy hazánk nagykövetséget nyitott Wellingtonban, Új-Zéland fővárosában.
Sárdi Rezső újbóli kinevezése kapcsán elmondta, hogy a kapcsolatok erősítésében nélkülözhetetlen szerepet játszott Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, különböző szerveinek segítő útmutatása és hatékony munkavégzése. Különös fontossággal bír, hogy a tiszteletbeli konzulok fő feladata a Magyarországra érkező küldő ország állampolgárai jogainak védelme és szükség esetén segítségnyújtás az országba érkező turistáknak.
Az összegzés szerint 2019 kiemelkedően aktív év volt a kétoldalú kapcsolatok területén. Magas szintű parlamenti delegáció látogatott Budapestre, kiwi (új-zélandi) filmnapot rendeztek és folyamatosan nőtt az Új-Zélandra látogató magyar turisták száma.
Wellingtonhoz közel megnyílt az első magyar étterem, ami már most nagy sikert könyvelhet el.
2019-ben bevezették az Új-Zélandra utazó külföldi állampolgárok előregisztrációs kötelezettségét, így a magyar állampolgároknak is NZeTA engedélyt kell kérni az utazás elött, mert ennek hiányában a légitársaságok nem veszik fel gépeikre az utast és Új-Zéland területére sem léphetnek be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top