Close

Gender Racing Team – Újabb bajnokavatásra készül a csapat

hefleraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ezen a hétvégén a Hungaroring felé fordul a magyar autósport kedvelők figyelme, ugyanis a hazai szezon utolsó versenyhétvégéjét rendezik a mogyoródi Forma-1-es pályán. Az ingyenes rendezvényen a Gender Racing Teamet is láthatják majd versenyezni a kilátogatók, a gárda a hazai bajnokság toronymagas esélyeseként várja a megmérettetést.

Hefler Róbert már nagyon várja a zárófutamot. Ez nem is csoda, hiszen a fiatal pilóta karrierének újabb meghatározó hétvégéjéhez ért, és a CEZ győzelme után hazája formaautós bajnoki címét is begyűjtheti:

„Nem készültem extra erősen, a szokásos edzésmunkámat végeztem, mellette viszont rengeteget szimulátoroztam. Nagyon várom, hogy pályára gurulhassak, azt gondolom, hogy ismét egy olyan hétvége vár rám, amely mind a csapatom jövőjére, mind a saját pályafutásomra kihatással lehet. Ezzel kapcsolatban nyilván van bennem egy kis drukk, de igyekszem minél alacsonyabb szinten tartani ezt a nyomást. A versenyhétvégén – amit nyugodtan nevezhetjük döntőnek is – az a célom, hogy lépésről lépésre felépítve befejezzem és sikerre vigyem az egész éves munkánkat. Bízom benne, hogy szépszámú nézősereg előtt, remek küzdelemben és a mi sikerünkkel zárul a szezon. A bajnoki izgalmak mellett egy külön meglepetéssel is szeretnénk szolgálni az értünk szurkolóknak, ezért mindenkit bátorítok: jöjjetek ki a hétvégén a Hungaroringre!” – fogalmazott sejtelmesen a bajnokesélyes pilóta.

Szabó Nikolasz szintén ünnepre készül, de előtte még koncentráltan „végigtolná” ezt a hétvégét is. A Gender Racing Teamhez az idei évben csatlakozott pilótát egész versenyévében ez az összeszedettség jellemezte:

„Vezetjük a Renault kupát, és nagyon bizakodó vagyok, de nekünk most elsősorban saját magunkra kell odafigyelni. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a csapat és én is mindent elkövettünk a siker érdekében, így maximálisan felkészültnek érzem magam a végső összecsapásra. Szeretném szépen zárni a szezont, a lehető legtöbb futamgyőzelmet begyűjteni. Bízom benne, hogy messzire elkerülnek a technikai hibák, és vasárnap este mindannyian elégedetten csettinthetünk majd. Nagy várakozásokkal tekintek a hétvége elé, és már alig várom, hogy végre pályára gurulhassunk. Remélem, sokan eljönnek szurkolni nekünk!” – zárta mondandóját a tehetséges szlovákiai magyar fiú.

Szomszéd Lajos Balázs még csupán elsőéves a formaautózás világában, ennek ellenére remekül teljesít, és a Hungaroringen szeretne egy év végi második helyet ünnepelni:

„Rengeteget edzettem, szimulátoroztam, de egy új elem is bekerült a felkészülésembe: beszereztünk egy gokartot, amivel nagyon sokat köröztem a kecskeméti pályán. Fontos ez a hétvége nekem, de nyomást igazából nem érzek magamon, ez számomra egy tanulóév volt – amelyről úgy gondolom, hogy összességében remekül sikerült. A célom az, hogy a záróhétvégén is minél jobban szerepeljek, és a Renault kategória második helyezését bebiztosítsam. Ha ez sikerült, utána jövőre pedig szeretnék egy pozícióval feljebb ugrani!” – zárt motiváltan Szomszéd Lali.

A csapat vezeti az abszolút bajnokságot és élen áll a Renault kupában is, így azt hihetnénk, hogy Gender Tamás nagyon kényelmes pozícióból várja a hétvégét. A Gender Racing Team csapatvezetője azonban nem bízza el magát, és nem bíz semmit sem a véletlenre:

„Jó helyzetben vagyunk, de azt ne felejtsük el, hogy még három verseny vár ránk, amik közül ráadásul a legutolsón dupla pontokat osztanak. Ez egy elég kemény meló lesz, így nem állítom, hogy nincs rajtunk nyomás, de maximálisan bizakodó vagyok, mert az elmúlt évek egyik legsikeresebb szezonját zárhatjuk. Hefler Róbert az előző versenyhétvégén már begyűjtötte a CEZ Renault kupagyőzelmet, most pedig a magyar abszolút bajnoki gőzelemre hajtunk. A hazai Renault kupában is a bajnokavatás küszöbén állunk, hiszen Szabó Nikolasz révén vezetjük a kiírást, ráadásul mögötte Szomszéd Lajos Balázs zárhat a második helyen, ami szintén egy szép eredmény lenne. A pilótáim maximálisan felkészültek, fizikálisan és mentális értelemben is a topon vannak, a szerelőgárdánk is megtett minden tőle telhetőt, ezért izgatottan várom a hétvégét!” – mondta el érzéseit Gender Tamás.

A hétvégi záróeseményre a belépés mindhárom napon ingyenes, a paddock területe szintén látogatható, sőt az érdeklődők betekintést nyerhetnek a boxutcába és felmehetnek a rajtrácsra is – utóbbiakat csak 14 éves kor felett! A pontos program ezen a linken érhető el.

Forrás: Tóth Krisztián Márk/ Háfra Zsolt – Gender Racing Team

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top