Close

„Budapest tengerpartja” tovább épül

Igazi tengerparti hangulat, kristálytiszta türkizkék víz, megannyi sportlehetőség és színvonalas gasztronómiai kínálat fogadja a Lupa Beach-re érkezőt. A folyamatos fejlesztések révén az egykori bányató köré több mint 3 milliárdos beruházással egy egyedülálló élménycentrumot alakított ki Gerendai Károly és csapata. A kisgyerekes családokat külön lekerített rész várja, a belvárosból közvetlen buszjárattal juthatunk ki a Lupa-tóhoz.

A Lupa Beachen idén megújult az Öböl partszakasz, amelyet nem csak befüvesítettek, de szelektíven gyűjtik a szemetet, bevezetik a visszaváltható a repoharat, és száműzik a szívószálakat. Itt nyitott új vendéglátó egységet a Dürer Kert és az Öböl partja mellett felépült egy glaming, azaz egy magasabb színvonalú kemping is. Felépítettek egy több száz fős családi és céges rendezvények számára alkalmas rendezvényházat.
Látványos fejlesztés a Beach részen elkészült Decathlon Strandsport Aréna, amelynek homokos pályája és 900 fős árnyékolt lelátója nemzetközi kupamérkőzések lebonyolítására is alkalmas. Itt található Közép-Európa legnagyobb wakeboard centruma, működik egy búvárcentrum, és számos vizes sport kipróbálható, a surftől a vitorlázáson át a Flyboardig vagy a vízből kiemelkedő Jetovatorig. Épül a tó közepére 500 méter hosszan benyúló Viastein sétány, amelynek két oldalán beach klubok nyílnak, újabb strandszakaszok mellett.


A kisgyerekes családok számára gyerek strand részt alakítottak ki, ahol vízivár, trambulinpark, vízi dodzsem és ugrálóvár is várja a legkisebbeket.
A Lupához saját, menetrend szerinti buszjárat indul a belvárosból, de az Auchan busza is elkanyarodik ide. Aki HÉV-vel érkezik, azt a Budakalászi megállótól elektromos kisbuszok szállítják a strandok főbejáratához, A kerékpárosok számára jó hír, hogy megvalósulni látszik a Lupa-tó mellett elhaladó nemzetközi kerékpárút felújítása.
Az Öbölbe hétköznap 1000, hétvégén 1500, a Beachre 2900, illetve 3900 forint a belépő, de délután öt órától már félárú jegyet is válthatunk. Aki a vízparti esték különleges hangulatára vágyik, este 8 után ingyen léphet be a területre. Az Öböl strandon elsősorban hagyományos strandbüfék sorakoznak, a Lupa Beach „gasztrosétányon” a tipikus strandételek mellett különlegesebb fogásokat is találunk. A két strandon összesen 27 vendéglátó-egység nyújt sokszínű választékot.


Gerendai Károly a jövő tervei közt említette minőségi horgászcentrum kialakítását a tó északi partján, és szeretnék a szezont meghosszabbítani. Hamarosan megnyitnak egy víz fölé benyúló szaunaházat, ami a tervek szerint nem csak a főszezonban üzemel majd. Felállítottak két kis, vízen álló faházat, ezeket továbbiak követnek majd.
A tó vize, amely észak-déli irányban mozog napi 5 métert, a környező sóderen keresztül átszűrődve, gyakorlatilag ivóvíz tisztaságú. Mindent meg is tesznek azért, hogy a kiváló vízminőség a szezon végére is megmaradjon, így többek között a nem elektromotoros vízi járművek ki vannak tiltva a tóról.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top