Close

Az olajos magvak rendszeres fogyasztása meghosszabbíthatja az életet

A földimogyoró, a pisztácia és a dió fogyasztása akár hétszeresére csökkenti az akut myocardialis infarktus miatti halálozás esélyét és az agyvérzés kialakulását, mondta el a specialista Ramón Iván de Dios Pérez.

A Mexikói Társadalombiztosítási Intézet (IMSS) sürgősségi szolgálatának vezetője Jalisco államban, elmondta, hogy egy kutatás a témában a The New England Journal Medicine című tudományos folyóiratban jelent meg.
„Azt találták, hogy az ilyen élelmiszerekben lévő anyagok javítanak az artériák funkcióin, megakadályozzák a vérlemezkék és a zsírok lerakódását, így aki fogyasztja őket, annak kisebb az esélye a szív- és érrendszeri megbetegedés okozta halálra” – mondta el.
Hozzátette, hogy az ajánlott mennyiség napi 25 gramm, óvakodni kell a túlzott fogyasztástól, emellett a páciensnek egészséges életmódot kell folytatnia, amely jelenti a zöldségekben, gyümölcsökben és fehérjékben gazdag étrendet, a rendszeres testmozgást és a természetes víz ivását.
Kiemelte, hogy jó módja a dió, a mogyoró, a pisztácia napi fogyasztásának, ha reggelente gyümölcsturmixba rakjuk vagy két nagyobb étkezés között fogyasztjuk őket, rágcsálnivalóként.
Helyette – tette hozzá – nem lenne megfelelő forma hozzáadott cukrokkal, például csokoládéval vagy pralinéval borítva.
Javasolt a dohányzás elkerülése, mert az ellensúlyozza az ilyen élelmiszerek pozitív hatásait, növeli a szív- és agyi infarktusok kockázatát, továbbá kedvez olyan súlyos betegségek feltűnésének, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) vagy a rák.

yucatan.com.mx

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top