Close

A bor és a csokoládé fogyasztása meghosszabbíthatja az életet

A Németországban végzett vizsgálat felfedte, hogy a bor és a csokoládé képesek az öregedés késleltetésére, ha cinkkel kiegészülnek.

Az étcsokoládé evése és a vörösbor ivása nagy előnyökkel járna az emberek egészségére, mert lehetővé tenné számukra, hogy tovább éljenek, ezt az Erlangen-Nürnberg Egyetem szakértői által elvégzett kutatás állapította meg. A vizsgálat rámutatott, hogy ezek a termékek késleltethetik az öregedést, bár teljesülnie kell egy extra feltételnek.
Ebben az esetben – aki hosszabb ideig szeretne élni – a fent említett élelmiszereket cink-kiegészítőkkel kell fogyasztania, ami egy olyan alkotóelem, amely biztonságos lehet, még nagy adagban is, ezáltal segíthet az öregedés lassításában.
Hozzá kell tenni, a bor, a kávé és a csokoládé polifenol antioxidánsokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a sejtkárosodás elleni küzdelmet.
A tudósoknak sikerült kimutatniuk a laboratóriumokban, hogy a cink egy vegyületet aktivál a polifenolokban. Ezzel termelés keletkezik a hulladékcellák által létrehozott gáz ellen (amely károsíthatja az ember DNS-ét). Létezik továbbá oxidatív stressz, amely kulcsszerepet játszik az öregedésben.
A Nature Chemistry című folyóiratban megjelent tanulmány azt mutatja, hogy a polifenolok nem képesek ellenállni a gáz ellen önmagukban, de cinkkel kombinálva ezt sikerült elérni.
Ivana Ivanović-Burmazović, a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy „kétségkívűl lehetséges, hogy a bor, a kávé, a tea vagy a csokoládé a jövőben cinkkel kiegészítve is elérhetővé válnak”.
A cink szintén fenntartott egy körülményt bármilyen elegy számára, hogy megfelelően működjön.
„Bármilyen alkoholtartalom megsemmísítheti a kombináció pozitív hatásait” – mutatott rá Ivanović-Burmazović, aki ezért csak alkoholmentes bor fogyasztását javasolja.

elcomercio.pe

Fotó: diariocorreo.pe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top