Close

RepTár Piknik

Július 7-én, szombaton egésznapos, különleges élményeket nyújtó családi rendezvény lesz a RepTárban, sok új élményelemmel.
A meglévő élményelemek, a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont mellett kipróbálható lesz a Mi-24, Mi-8P, és egy MiG-21-es pilótafülke is. A Hangár épületben Gamer Zónát alakítanak ki a Play IT szervezőivel. Kipróbálható lesz a HTC Vive VR, a Lenovo Jedi Challenge AR, 1 vs. 1 – CSGO és Rainbow Six Siege, az Oculus Rift & Play Station VR, az Xbox One Playseat-Forma Motorsport VII és F12017, az Xbox One Kioszk és a Lasertag.

A rajongók találkozhatnak két youtuberrel Szalay Istivel és Unfielddel.
Lesz drónreptetés, RC tank bemutató és idén is meglátogatják a RepTárt a kisteleki veterán motorosok és a bátor látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral.
A tavalyi sikerre való tekintettel az idén is a Felelős Szülők Iskolájaval szorosan együttmüködve valósítják meg az alábbi látványos és tartalmas élményprogramokat.
Örök siker a színes óriás játék, a kooperációs ernyő. Fiatal, jókedvű animátorok moderálásában egy hatalmas 7 méter átmérőjű szivárványszínű kooperációs ernyővel és különböző nagymozgásos élménypedagógiai feladatokkal invitálnak majd egyszerre akár 25-30 résztvevőt is közös játékra.
Lesz érzékenyítő kutyás bemutató, ahol a gyerekek megtudhatják, hogy a terápiás kutyák miben segíthetnek a fogyatékossággal élő embereknek és különböző játékos, ügyességi feladatokban vehetnek részt.
Sokak kedvenc számítógépes játéka, az Angry Birds a 3 dimenziós valóságban is megelevenedik majd a nap folyamán. Igazi csapatjáték lesz ez, ahol mindenki egy-egy karakter bőrébe bújva, a saját mozdulataival irányíthatja a szereplőket. A Katonai Emlékpark Pákozd munkatársainak jóvoltából pedig Raptor lézerharcban, kézigránát dobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek kicsik és nagyok egyaránt.
A Vagon színpadon a Három bajusz gazdát keres címmel interaktív műsorban vehetnek részt a bátor vállalkozók –Víg Balázs kortárs író előadásában, aki a saját meséjét kelti életre, drámapedagógiai játékelemekkel, sok nevetéssel és szerepjátékkal. Délután 14 órakor szintén Vig Balázs előadásában a Puszirablók című könyv alapján játékos, dramatizált előadást láthat a nagyérdemű.
Déltől a Rámpás rakodó épületben, Dolák-Saly Róbert lép fel Családi gumiszoba című gyermek és családi műsorával. A gyerekeknek szóló előadás egy játékos, interaktív, sajátosan Dolák-Salys humorba ágyazott koncert, amelyen a felnőttek is jól szórakoznak.
A nagyobbacskák kipróbálhatják a szolnoki Kölyökpark jóvoltából a német tervezésű Quadro nevű tervező játékot, mely lényeg a kreatív gondolkodás fejlesztése. Tervezés, építés, játék – Kreativitás, térlátás, mozgás.Egyedülállóan kreatív és komplex német játék, melynek elsődleges célcsoportja a 2-12 év közötti korosztály.


A „Create and Build” típusú játékrendszer modulokból és elemekből áll, szinte korlátlan variációs lehetőségekkel. Az számítógépes világban online megtervezett bármilyen eszközt – repülőt, autót, stb. – a valóságban , ott helyben is megépíthetnek a vállalkozó kedvű gyerekek.
A gyermekek által is nagyon kedvelt digitális tartalmak is elérhetőek lesznek a REPTÁR Pikniken, hisz az oly közkedvelt Da Vinci Tv ismeretterjesztő filmjeit is megnézheti a nagyközönség a konferenciateremben.
A RepTár Piknik reggel 9-től 19 óráig fogadja a látogatóit.
A belépő 1500 forintba kerül, 6 év alatt és RepTárs klubkártyával rendelkezők számára díjmentes. A VIP belépőjegy: 6.900 forint (kizárólag elővételben vásárolható meg), a jegy tartalmazza a belépőjegy árát és korlátlan élményelem használatot – kivéve a MiG-29-es szimulátort –, valamint elsőbbségi lehetőséget a Gamer pontnál.


Július 6-án, pénteken 17.00 órakor a RepTár Esték keretében előadás hangzik el „170 éve született a Vasminiszter – Baross Gábor” címmel a konferenciateremben. A “vasminiszter” maga reformálta meg az éledező magyar vasútügyet: a fáradhatatlan politikus tevékenysége emelte fel a Magyar Királyi Államvasutakat és lendítette fel a vasúti gépgyártást. Baross volt az, aki megreformálta a vasúti közlekedés díjszabását is, ezzel népszerűbbé téve a korszak leggyorsabb közlekedési módját. A kereskedelemben és a közlekedésfejlesztésben véghezvitt vívmányai mind a mai napig meghatározók.
Előadó: Tinku Balázs, muzeológus, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Közlekedési Muzeológiai Osztálya. A belépés díjtalan.
Este 20.45-kor Rúzsa Magdi élő nagykoncertje lesz
Jegyek kaphatók a a RepTár recepcióján és a jegymester.hu oldalon.
Forrás: RepTár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top