Close

IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn

Május 25-27. között immár negyedik alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált, mely mára az ország legnagyobb természet- és környezetvédelmi rendezvénye lett – hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Székelyhidi Tamás, a Fesztivál főszervezője ismertette az eddig elért eredményeket, majd elmondta, hogy a 2018. évi nevezések között ismét szerepel David Attenborough, aki az idei filmszemlére három alkotását is nevezte, valamint mára a Fesztivál elérte, hogy a legnagyobb nemzetközi filmstúdiók is nevezik filmjeiket, akiknek a jelenléte egyértelmű elismerést jelent a Fesztiválnak. A színvonalas, nemzetközileg is elismert alkotók filmjei mellett a szervező külön kiemelte a Kárpát-medencei filmszemle gazdagságát, és a magyar ajkú alkotók kiemelkedő részvételét a Filmszemléken és az országos filmnapokon.


A Fesztivál 3 napja alatt a fő vetítési helyszíneken (a Királyi Kastély Lovardája) és a gödöllői Alsóparkban egyaránt ingyenesen látogatható valamennyi program. Összesen 5 helyszínen párhuzamos vetítésekkel várják a nézőket, lesznek angol nyelvű vetítések, és kifejezetten a diákoknak összeállított tematikus filmcsomagok is. A Fesztivál pénteki Diáknapjára már most több mint 700 diák regisztrált. (Az egyéni látogatók számára a regisztráció nem szükséges.)
A Fesztivál szervezői több különleges eseményre is felhívták a figyelmet. A Földművelésügyi Minisztérium, az NHKV és a Heineken Hungária támogatásával létrejövő unikális Trash Art Magyarország kültéri szobor pályázat és kiállítás keretén belül idén már középiskolások, amatőrök és művészek egyaránt megmutathatták gondolataikat az idei téma, a Biodiverzitás, témakörében. A kiállítás célja a társadalom figyelmének felhívása napjaink egyik legégetőbb problémájára, a hulladékok keletkezésére és kezelésére. A szobrok először a gödöllői fesztiválon tekinthetők meg, majd május 28. és június 30. között a Királyi Kastély Parkjában, és ezt követően megjelennek több neves hazai fesztiválon is (Művészetek Völgye, Sziget Fesztivál). 2018-ban a Heineken Hungária Zrt. a Trash Art Magyarország verseny egyik kiemelt támogatója.
„Sörgyártóként kiemelt figyelmet fordítunk a természeti erőforrások tudatos és fenntartható felhasználására. ’Csapoljunk jobb világot’ stratégiánk keretében azt a célt tűztünk ki magunk elé, hogy 2020-ra a világ legkörnyezetbarátabb sörgyártója legyünk. Ezzel összhangban keressük folyamatosan azokat a lehetőségeket, melyekkel a kalásztól a korsóig fenntarthatóvá tehetjük gyártásunkat, illetve azokat a partnereket, akikkel közösen szemléletformáló kampányokat valósíthatunk meg. A Trash Art fesztiválon 2 olyan szobor is látható lesz, amely a HEINEKEN sörgyártási hulladékából készült. Bár hulladékunk 98%-át már most is újrahasznosítjuk, nagyon örülünk, ha a maradékból kreatív alkotás születik” – mondta a cég kommunikációs vezetője, Bors Kata.
A Trash Art fesztivál zárónapjára egy programmal is készülnek, Gödöllőn rendezik meg a Dobd a C-t! felsőoktatási versenyük döntőjét, amelyen főiskolás és egyetemista diákok szerte az országból a HEINEKEN karbonlábnyomának csökkentését megcélzó kreatív projekt-ötleteiket mutatják be.
Részletek a www.godollofest.com oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top