Close

A Természet Operaháza

Táncelőadásokkal, kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött koncertekkel várják az érdeklődőket július 26. és 29. között a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon. Debreczeni Ildikó ötlete alapján negyedik éve rendezik meg a fesztivált azzal céllal, hogy a minőségi kultúrát, az aktív pihenést és az egészséges életmódot összekapcsolják. A kulturális élmények mellett a látogatók megismerhetik a helyi gasztronómiai különlegességeket is, illetve a Tisza-tó menti települések életébe, történelmébe is bepillanthatnak.

Július 26-án először kerül megrendezésre a TO’Piknik, mely a gasztronómiát és a kultúrát összekötő családi nap. A tiszafüredi Morotva félszigeten komolyzenéhez kapcsolódó programok, főzőverseny várja az érdeklődőket, és bemutatkozik a rendezvény díszvendége, Szolnok is. A főzőversenyen idén Kodály Zoltán kedvenc ételének – tojásos lecsó krumpligombóccal – elkészítése lesz a feladat.
A fesztivál második napja, a TO’PERA, amely különleges környezetben, a Tisza-tó egyetlen félszigetén varázsolja el a gálakoncertre érkezőket. Az Experidance: Nostradamus – Világok vándora című előadásában közreműködik Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekes, a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus Sándor Szabolcs vezényletével.
A fesztivál harmadik napján rendezik meg a Tour D’Opera kerékpártúrát, mely a Tisza tavat körülölelő 67 kilométeres panoráma kerékpárúton vezet. A kerékpártúra megállóiban, a kikötőkben és a tóparton, összesen 11 megállóban lesznek különböző műfajú koncertek. A sarudi strandon Palya Bea Egyszálének című albumának dalaiból válogat, a Vivat Bacchus együttes pedig bordalokat ad elő. Koncertet ad a Fourtissimo, fellép továbbá az MH Szolnok Légierő Zenekara, Hoffmann Richárd és Nédó Olga, Pitti Katalin, Napsugár Anna és a tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör, valamint Egyházi Géza és Mahó Andrea.
A fesztivál zárónapján, a Boat D’Opera napján a kerékpárokat csónakokra cserélik és a tó bizonyos területein keresztülhajózva közelítik meg a tóparti minikoncertek helyszíneit. A Magyar Állami Operaház szólistái és zenészei a tiszfüredi Kormorán kikötőben adnak műsort, Tiszanána – Dinnyéshát kikötőjében az Armel Opera Festival interaktív programján lehet részt venni. A programok között szerepel Bősze Ádám zenei stand-upja, Horgas Eszter és Falusi Mariann duettje.
Részletes információk a programokról, a napijegyekről és bérletekről a www.operaofthenature.com oldalon találhatók.


Bognár Mária 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top