Close

Kunhalmi Ágnes lesz az MSZP arca

Fotó: hir.ma

Az MSZP december 9-én mutatja be Tegyünk igazságot című programját a választóknak. A szocialista párt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a program középpontjában az igazságos ország megteremtése áll, szemben a Fidesz által épített „szegényellenes, az országot kifosztó” politikával.

Közölték: az MSZP a jövő év elején tartja kongresszusát, amelyen szándékai szerint bemutatja a demokratikus ellenzéki pártok közös ajánlatát Magyarországnak.
Úgy fogalmaztak, az MSZP szerint mindenkire szükség van, aki Magyarországért akar tenni, aki hisz a demokráciában, az európai Magyarországban és hajlandó azért dolgozni, hogy több millió magyar jobban éljen a jövőben, mint ma.
Kitértek arra is: Molnár Gyula pártelnök javaslatára az országos elnökség Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának „arca”.
Pénteken az MSZP küldöttsége újabb tárgyalási fordulón vett részt a Demokratikus Koalícióval (DK). Ezen a tárgyaláson az MSZP bemutatta javaslatát az ellenzéki együttműködésre – olvasható a közleményben. Megismételték: az MSZP továbbra is közös ellenzéki listát, közös miniszterelnök-jelöltet és közös képviselőjelölteket szeretne, ugyanis szerintük matematikailag így van legnagyobb esély a kormányváltásra – a koordinált indulás 27 körzet „feladását” jelentené.
Az MSZP országos választási bizottsága augusztus 17-én kérte fel Tóth József XIII. kerületi polgármestert, a budapesti jelöltállítás koordinátorát, hogy Kunhalmi Ágnessel együttműködve készítsen listát a tizennyolc budapesti egyéni választási körzet legesélyesebb, a demokratikus oldal szavazatmaximálására képes országgyűlési képviselőjelöltjéről, valamint kezdjék el a választási Budapest-program kidolgozását.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top