Close

Szólnak a rádiók

microphone in radio station

Elkelt a fővárosi 101,6 MHZ frekvencia a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése értelmében. A jövőben egy új, közszolgálati műsorfolyam  indul majd itt, amelynek fő tartalmi és szerkesztési eleme az 500 éves reformáció lesz. Döntés született a Rádió 1 további kisebb rádiókkal történő együttműködéséről is, illetve bírságok kiszabásáról is döntött a hírközlési hatóság. 

 

Az egyetlen érvényes pályázatot benyújtó Fontana Rádió Kft.-t hirdette ki a Budapest 101,6 MHz közösségi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázat nyertesének a médiatanács – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményben. A győztes a szerződéskötéstől számított 120 napon belül köteles megindítania a Sola Rádió néven tervezett médiaszolgáltatását. A rádió koncepciója, hogy a reformáció 500. évfordulóján indulva a keresztény hit és értékrend alapjain minél szélesebb közszolgálati műsortartalmat közvetítsen minél több hallgatóhoz, alternatívát nyújtva a médiapiacon jelenleg szereplő liturgikus jellegű vallási adások mellett – közölték.

Balázs -Csabán

Tájékoztattak arról is: a Csaba Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmére engedélyezte a testület, hogy a két vállalkozás hálózatba kapcsolódjon, a Csaba Rádió 4 óra saját műsoridejének megtartása mellett. Az engedély alapján a Csaba Rádió frekvenciáján a jövőben, bizonyos idősávokban a Radio Plus Kft tulajdonába tartozó Rádió 1 műsora lesz hallható, például a reggeli Balázs-show veszi át a helyi rádió reggeli műsorát ezen a régi frekvencián. Közösségi rádiózás helyett kereskedelmi rádiózáshoz is hozzájárulást a tanács. Az NMH beleegyezett, hogy a Szeged 87,9 MHz rádiós frekvencián működő, közösségi rádió az Európa Rádió, november 6-tól megszüntesse hálózatba kapcsolódását a Debrecen 94,4 MHz-en szóló Európa Rádióval, és közösségi helyett kereskedelmi jelleggel folytassa működését.

Bírság a Story5-nek 

A Nemzeti Hírközlési Hatóság bírságolt is: közleményük alapján 1,5 millió forintos bírságot kapott a Digital Media and Communications Zrt., amelynek három adója, a Story5, a Galaxy és a 4-es csatorna esetében, összesített műsoridejének átlagában több ponton sem tartotta be tavaly a magyar és európai művek arányaira előírt kötelezettségeit. A médiatanács a bírság konkrét összegének meghatározása során figyelembe vette a fokozatosság és arányosság elveit, így azt is, hogy a médiaszolgáltató 2008 óta minden évben elmaradt a törvényben rögzített arányszámoktól, illetve a kvótakötelezettség alóli mentesítésről szóló hatósági szerződésben foglaltaktól – írják.

 

Magyar Távirati Iroda alapján

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top