Close

Mától: őszi ülésszak

ulesterem01

Magyarország megyéinek nevéről és székhelyéről (Lázár János javaslata alapján), személyi ügyekről, mentelmi jogokról, a közjegyzői törvények módosításáról, gyászról és képviselői eskütételről, valamint fegyelmi ügyekről is tárgyal a Parlament a ma megkezdődött őszi ülésszakán. 

A Parlament részletes programját a Tisztelt Ház parlament.hu hivatalos oldala tette közzé, ez alapján az őszi ülésszak programja a következő: az Országgyűlés elnökének javaslata az Országgyűlés 2017. évi Őszi Ülésszakára, ülésszak szeptember 18-19-20. az ülés első hete 18. hétfőtől,  üléskezdés: 13 óra (napirend elfogadása, vita nélküli határozathozatalok és interpellációk) ülés illetve a napirendi pontok megtárgyalása. 
Napirend előtt: Megemlékezés elhunyt volt országgyűlési képviselőről: Lányi Zsolt (FKGP, független) Képviselői mandátumigazolás és eskütétel Gaal Gergely (KDNP) Majd: döntés az Országgyűlés 2017. évi őszi ülésszakának munkarendjéről. Napirendi pontok tárgyalási sorrendje: Bizottság(ok) felkérése beszámoló(k) tárgyalására (Döntés) B/15967/2. Az Országgyűlés felkéri: „A Gazdasági Versenyhivatal 2016. évi tevékenységéről és a Versenytörvény alkalmazása során szerzett, a verseny tisztaságának és szabadságának érvényesülésével kapcsolatos tapasztalatokról.” címmel benyújtott beszámoló (B/15967.) esetén a kijelölt Gazdasági bizottságot a beszámolóról történő határozathozatalra. (Benyújtó: Gazdasági Versenyhivatal) B/17078/2. Az Országgyűlés felkéri: „A Bethlen Gábor Alap 2016. évi tevékenységéről és működéséről” címmel benyújtott beszámoló (B/17078.) esetén a kijelölt Nemzeti összetartozás bizottságát a beszámolóról történő határozathozatalra. (Benyújtó: Kormány- nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter)

B./2. Mentelmi ügy H/17250. L. Simon László (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi ügyében (Mentelmi bizottság) A tárgyalás és a döntés. Megjegyzés: Az Ogytv. 61/A. § (2) a) pontja alapján a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló döntéshez a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának „igen” szavazata szükséges. Döntés fegyelmi ügyben – Javaslat tiszteletdíj csökkentésére B./3.  Dr. Szél Bernadett (LMP) és Hadházy Ákos (LMP) képviselő ügyében (Az Országgyűlés elnöke) A döntés. Megjegyzés: A képviselő jogai gyakorlásának felfüggesztéséről, illetve – az Országgyűlésről szóló törvény 51/A. § (9) bekezdése szerinti kérelem benyújtása esetén – esedékes tiszteletdíja csökkentéséről a házelnök határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek. (HHSZ 148. § (2) bek.) Az Országgyűlés a kérelem benyújtását követő ülésén, vita nélkül határoz. (Ogytv. 51/A. § (13) bek.)
5. B./5. Interpellációk  14 -16 óráig A határozathozatalokat követően: B./6. Azonnali kérdések és válaszok órája Interpellációk. Majd: A Magyarország Kormánya és a Bolgár Köztársaság Kormánya között a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló egyezmény kihirdetéséről (Kormány- belügyminiszter) illetve ugyanez a Ciprusi Köztársaság, az Olasz Köztársaság, Észt Köztársaság, kapcsán.  T/17306. számon  Kanada, valamint az Európai Közösség és tagállamai közötti légiközlekedési megállapodásnak a Horvát Köztársaság Európai Unióhoz való csatlakozása figyelembevétele céljából történő módosításáról szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről (Kormány- nemzeti fejlesztési miniszter)

SZEPTEMBER 19. KEDD
Üléskezdés: 900 óra a kezdettel, elsőként  T/17315. sorszámú Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény és a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény módosításáról (Kósa Lajos (Fidesz) képviselő) B./13. T/16818. A közjegyzőkről szóló 1991. évi XLI. törvény és egyes igazságügyi tárgyú törvények módosításáról (Kormány- igazságügyi miniszter) T/17267. A közjegyzőkről szóló 1991. évi XLI. törvény módosításáról (Lázár János (Fidesz) képviselő) B./15. T/16275. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény jogharmonizációs célú módosításáról (Kormány- igazságügyi miniszter)  Tárgyalja még a Parlament kedden a bírósági polgári nemperes eljárásokban alkalmazandó szabályokról, valamint egyes bírósági nemperes eljárásokról
(Kormány- igazságügyi miniszter)
SZEPTEMBER 20. SZERDA T/17305. A Magyarország Kormánya és Maryland Állam között a felsőoktatás területén történő együttműködésről szóló Megállapodás kihirdetéséről (Kormány-emberi erőforrások minisztere) B./19. T/17301. A Magyarország Kormánya és a Lengyel Köztársaság Kormánya között a diplomáciai ingatlanok jogi helyzetének kölcsönös rendezéséről szóló
B./20. T/17302. Az egyrészről az Európai Unió és tagállamai, másrészről az Afganisztáni Iszlám Köztársaság közötti partnerségi és fejlesztési együttműködési megállapodás kihirdetéséről
(Kormány- külgazdasági és külügyminiszter) B./21. T/17304. Az egyrészről az Európai Unió és tagállamai, és másrészről a Vietnami Szocialista Köztársaság közötti átfogó partnerségi és együttműködési keretmegállapodáshoz csatolt, a Horvát Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásának figyelembevétele céljából készült 
B./23. H/17226. A Magyar Köztársaság megyéiről, a megyék nevéről és székhelyéről szóló 67/1990. (VIII. 14.) OGY határozat módosításáróló (Lázár János (Fidesz) képviselő)

Forrás: Parlement.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top