Close

Vad horgolók klubja

horgolokklub

 

A vad horgolók klubja – ezen a rendhagyó, sokat sejtető derüs címen indította el új klub foglalkozásait a budapesti Barabás Villa, kultúrális szórakozóhely. A meseszép rendezvényhelyszín a közelmúltban számos programmal bővítette kínálatát, művész szakmai segítséggel megtanulhatunk hamisítani például Gustav Klimt festményt, vagy szakemberek instrukció mellett porfi módon maszatolhatunk gyermekeinkkel, illetve babakoncertekre járhatunk, valamint számos új, kultúrális rendezvényen is résztvehetünk idén ősszel.

A Barabás Villa híd a régmúlt és a jelen között, egy klasszicista stílusú egykori magán épület, amely most közösségi házként funkcionálva, kitárja kapuit a kortárs művészetek előtt. Kultúrális színtér kívánnak lenni – írják tájékoztatójukban – helyet adva könyv- és színházi bemutatóknak, filmvetítéseknek, ifjúsági és gyermekprogramoknak. Ezentúl – emelik ki – a Barabás Villa közösségi színtér is, zegzugos kertje, hangulatos helyiségei és kávézója lehetőséget ad napközbeni magányos elményülésekre és baráti találkozókra egyaránt. A villa eredetileg Barabás Miklós 19. századi festőművész otthona volt, melyet a XX. század sok hányatott, nehéz és romboló éve után, a XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat vásárolt meg és újjítatott fel. A Basa Péter építész tervei alapján restaurált épületegyüttes a felújítást követően azonnal elnyerte az európai építészet legrangosabb díját az Europa Nostra címet.

barabasvilla001

Így lett tehát mára egy művész házából a művészek és művészetek háza. Méltán elismerhető környezetben, figyelmet érdemlő eseményekkel. Fotó: Barabás Villa 

  

Ha több ember kötne és horgolna, a világ kevesebb háborút és dühöt látna – ezt Lily Chin iparművész vélte így, s ezen gondolatának jegyében költözött be a Barabás Villába és indul újra a itt szeptembertől a Vad horgolók klubja. Kortól függetlenül várnak minden profi, haladó, kezdő és horgolni még nem tudó leendő klubtagot, akikkel megszerettetik, vagy csak megismertetik ezt azt aktív és attraktív eredményt adó szabadidő tevékenységet. Jó hangulatot, kellemes beszélgetéseket és különleges kézimunkákat ígérnek. A foglalkozásokat minden héten szerdán, László Teréz klubvezető irányítja.

Tanuljunk meg Gustav Klimet-et hamisítani. Próbáljuk ki az élményt – ajánlják a szervezők – milyen érzés elkészíteni egy híres festő művét. Szakmai segítséget is nyújtanak majd hozzá, szeptember 13-14-én. Két napon át ismerkedhetnek az amatőr alkotók Gustav Klim Csók című festményének elkészítési titkaival. Eszközöket és technikai tanácsokat is a szervezők, Endrődy Orsolya és Kiss Mónika képzőművészek adnak. Általános festőiskola teljesen felkészületleneknek és amatőröknek pedig minden hétfőn várja a látogatókat. A gyerekek számára angol zenés foglalkozásokat és babakoncerteket tartanak keddenként, Mitillineou Cleo énekművész-operaénekes, zongoratanár élményóráin. 

Egy generáció filmje lesz a mozi- és beszédtéma egy-egy estére ugyanitt. A Szerelem első- és a Szerelem második vérig című filmek kerülnek vetítésre, jó idő esetén a villa kertjében, szeptemberben és októberben. Valamint horror felolvasó esten vehetnek részt majd az érdeklődők októberben, ahol gyertyafény mellett, kisérteties hangulatú irodalmi hullámvasutazást igérnek a szervezők.

A megújult Barabás Villa Budapesten, a MOM Kulturális Nonprofit Kft gondozásában ajánlja rendhagyó programjait. 

Cím: Budapest,  Városmajor utca 44 szám

Forrás és fotók: Barabás Villa Városmajor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top