Close

PÉNTEKTŐL NEM A MÜPA A VÉGÁLLOMÁS!

Szeptember elejétől hajóval is elérhető lesz Budapest kedvelt szabadidős helyszíne, a Kopaszi-gát. A BKK hajójáratai a fejlesztésnek köszönhetően 2017. szeptember 1-től újra érintik a kikötőt, így a D11-es és D12-es járat reggeltől estig Újpesttől, illetve a Rómaifürdőtől az új Kopaszi-gát–BudaPart kikötőig közlekedik.

A BKK újabb fejlesztést hajt végre a dunai menetrend szerinti hajóvonalakon: a MÜPA–Nemzeti Színház H megállóhelytavaszi megnyitása után a D11-es és D12-es járat útvonalán újabb megállót kapcsol be a hálózatba déli irányban. A hajók szeptember 1-től az új Kopaszi-gát–BudaPart kikötőig közlekednek. A népszerű szabadidős helyszín a menetrend szerint közlekedő hajójáratokkal minden nap reggel negyed 9 és este negyed 9 között lesz elérhető.

A BKK továbbra is azon dolgozik, hogy a személyhajózás a főváros közösségi közlekedésének teljes értékű elemévé váljon.

A ma menetrend szerint közlekedő hajókat a korábbi, jóval kisebb kihasználtságú, hagyományos jegyekkel és bérletekkel igénybe nem vehető vonaljáratok helyett indította el a BKK teljesen új útvonallal, megállókkal és menetrenddel. Az újjászervezett dunai hajóközlekedés egyértelműen sikertörténet, a járatok a turisztikai szezonban maximális kihasználtsággal szelik a hullámokat. A Budapesti Közlekedési Központ számára a dunai menetrend szerinti hajózás megindítása kiemelten fontos lépés volt, hiszen az elmúlt évtizedekben nem közlekedtek hasonló, a városi közösségi közlekedés rendszerébe illeszkedő hajójáratok a fővárosban.

A D11-es és a D12-es hajójárat őszi menetrendje kis mértékben változik az új végállomás üzembe helyezésével. Menetrendjük elérhető a BKK honlapján: www.bkk.hu/menetrendek.

 

 

Budapest, 2017. augusztus 29.

 

( Budapesti Közlekedési Központ )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top