Close

Kisebbségben a fehér diákok a Harvard idei évfolyamán

harvardkisebbsegben

A Harvard Egyetem 381 éves fennállása során idén először fordult elő, hogy a fehér diákok kisebbségbe kerültek az intézmény most induló évfolyamán – számol be a Quartz. Ugyanis a hallgatók 50,9%-a különféle kisebbségi csoportokból érkezik: a gólyák között vannak őslakos amerikaiak, spanyolok és latinok, ázsiai-amerikaiak, a csendes-óceáni szigetekről érkezők és afroamerikaiak is.

Az egyetemet korábban számos kritika érte, hogy nem tesz eleget a sokszínűség eléréséért, többen is intoleránsnak és elitistának bélyegezve meg azt. Ezért az intézmény az elmúlt években számos változtatást eszközölt, így a tavalyi 47,3%-os kisebbségi arányszám után mára sikerült átlépni az 50%-ot.
Az idei évfolyamra különösen nehéz volt bekerülni, a 39506 jelentkező csupán 5,2%-át, 2038 diákot vettek fel, mely kiugróan alacsony érték az amerikai felsőoktatási rendszerben. A 2038 felvételt nyert gólya 50,9%-a tehát valamelyik kisebbségi csoportból származik: 22,2%-uk ázsiai-amerikai, 14,6%-uk afroamerikai, 11,6% spanyol, vagy latin származású, míg 2,5% őslakos amerikai, avagy csendes-óceáni gólyát találunk a felvettek között.

Forrás: Quartz, Mandiner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top