Close

Vicces fiú a Fehér Házban

feherhazhacker

Szívélyes hangulatban meghív egy iraki hangulatú vacsorára, máskor vezetői fejek porba hullásával fenyegetőzik – ő a Fehér Ház bosszantó új problémája, a Vicces Kópé, ahogyan önmagát nevezi. Feltörte a washingtoni elnöki központ elektronikus levelezését, bejutott a rendszerükbe, majd ál-emaileket küldött bennfetesek nevében. A címzettek a legtöbb esetben nem is fogtak gyanut, fogalmuk sem volt hogy egy szélhámossal állnak kapcsolatban, hiszen az emailek, a szuper biztonságosnak vélt belső szerveren keresztül érkeztek.  Kollégáik, feletteseik, de mindenképpen befolyásos emberek nevében és emailfiókjairól írt, az egyenlőre ismeretlen elkövető

Az egyik alkalommal Donald Trump vejének és tanácsadójának adta ki magát, és emailben meghívta vacsorázni a Nemzetbiztonsági Tanács belbiztonsági főtanácsadóját.
Nagyszerű lenne, ha el tudnál jönni, olyan vacsorát ígérek neked, amilyet legutóbb Irakban ettünk… Pompás este lesz. Tom Bossert, főtanácsadó azonnal és készséggel megválaszolta a levelet: Ilyen ígéretet nem utasíthatok vissza – írta. Majd nagylelkűen és örömmel hozzátette: ha bármikor szükséged lenne rá, íme itt a magán e-mail-címem is – és megadta.
Hittek neki akkor is, amikor Pribeusnak, az USA egykori kabinetfőnökének adta ki magát. Akkor a Fehér Ház kommunikációs igazgatójával bonyolodott nem kis tétű politikai véleménycserébe. Ál-Pribeusként komoly vezetőkcserékről leveleztek a komunikációs igazgatóval.
De küldött levelet Eric Trump nevében az oroszországi nagykövetnek címezve, majd az ifjabb Donald Trumpnak is írt álneveken. Minden esetben jól tájékozottan, bizalmas belső ügyekbe bonyolódva küldte a leveleit. Végül lebukott, az elnök kisebbik fia gyanut fogott. Eric Trumpnak írt egy olyan levelet, melyet az ifjabb Trump azonnal megköszönt és át is adott a biztonsági szolgálatnak.

trumpfiaeric

(Köszönöm – írta Eric Trump a Kópénak – levelét átadtam a rendőrségnek. Fotó: MTI )

Mint később kiderült az elkövető az Egyesült Királyságból indította akcióit, és az összes levelet megosztotta a Twitteren. Korábban a Wall Street alkalmazottait zaklatta és fagatta ugyanilyen módon, valamennyi emailt akkor is nyilvánosságra hozta. Kiléte egyenlőre ismeretlen, önmagát továbbra is a vicces fiúnak és az emailes kópénak nevezi. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top