Close

Álrendőrök a Vizivárosban

alrendőrnulla1

Játékfegyverekkel, hamis rendőrségi igazolvánnyal, házilag készített Police feliratú mellényben és mű-bilincsekkel tartott valódinak látszó házkutatást négy férfi Budapesten, szerdán délután. Nyomozónak adták ki magukat, így könnyedén bejutottak egy I. kerületi lakásba, ahol több, mint 4 kilogram kábítószert akartak lefoglalni. A négy elkövetőt a bűncselekmény után, az utcán tartoztatták le a BRFK valódi járőrei.
Egy nagykörösi férfi, három budapesti társával gondolta ki a rendhagyó, ál-rendőri akciót. Kiszemelt áldozatuk egy budapesti, I. kerületi, Viziváros városrészben élő nő volt. A szükséges kellékeket beszerezve, határozott és a cselekmény elkövetése alapján igencsak hiteles fellépéssel alakították a helyszínelő rendőröket. Az áldozat nem gyanakodott. A házkutatás során átadta a kábítószergyanús anyagokat és nagy mennyiségű valutát. Az álrendőrök 4,5 kilogram növényi törmeléket, valószínűsíthetően marihuanat vittek el tőle. A csapat ép indulni készült a parádés alakítása után, amikor az utcán összefutottak a valódi rendőrökkel.

Azt ezt követő, azonal megindult valódi nyomozás egy pilisjászfalui házhoz vezetett, itt az emeleten egy teljes marihuanat ültetvényt találtak a rendőrök. A négy férfit a helyszínen őrizetbe vették, csalással és kábítószer-birtoklással gyanúsítják őket, valamint kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. A lakástulajdonos nőt kábítószer-birtoklással gyanúsítják. Az ügyben a nyomozás jelenleg is zajlik. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top