Close

Boney M a Szamos partján

boneym

A hír igaz : a nyolcvanas évek sztárzenekara a Boney’M lép fel egy szabolcsi nyolcszáz fős faluban, július 15-én, szombaton. A polgármesterasszony álma válik valóra, kislánykora kedvenc zenekarát faluja színpadára állíthatja.

A kis község, ahol a Boney M zenekar szombaton koncertet ad, Szamossályi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén fekszik. Nyugodt, eddig semmiről el nem híresült kis település a Szamos partján, melynek fő látványossága a komp, a futballpálya ( fotón )  és a református templom. A Falunapot évtizedek óta rendezik meg, a településhez mérten nagy érdeklődéstől kísérve. Tavaly még Nótár Mary és a Neoton Familia zenélt ugyanitt.  Szombaton pedig itt lép színpadra az eurodisco mozgalom sztárja, a svéd ABBA zenekar nagy és örök riválisa a nyolcvanas évek vezető együttese.
A Boney M zenekar a polgármesterasszony meghívására, Szamossályi önkormányzati testületének teljes támogtatottsága mellett érkezik fellépőként a faluba. Egyetlen napot maradnak, és ahogy Dr. Dienes Csilla, polgármester elmondta: nagy kihívás volt számukra technikalilag, hogy megfelelő módon és körülmények között tudják fogadni a zenekart. A legközelebbi nagyvárosból, Nyíregyházáról kellett műszaki felszereléseket rendelni, de mind a falu , mind a testület támogatta őt ebben.
Bíróné Dr Dienes Csilla egyébként negyedik ciklusát tölti jelenleg polgármesterként Szamossályiban. Végzettsége alapján jogász, fő szakterülete az igazgatásszervezés. Kedvenc zenekara saját bevallása alapján is kislány kora óta a Boney M, melynek még audio kazettás felvételeiért is rajongott. Most pedig kapott az alkalmon, hogy a települése számára is elhozza a világsztár csapatot. Romániában egy utazása alkalmával látta, hallotta az együttest zenélni egy hasonló rendezvényen mint a sályi Falunap, így nem tünt számára annyira merész ötletnek, hogy meghívja őket a kis településükre is. A zenekar természetesen már nem az eredeti, sztár éveikben megszokott fellállásban játszik. Bobby Farrel sajnos 7 éve halott, egy szentpétervári hotel szobában találtak holtan, 2010-ben, a három hölgyből pedig mára csak egy, Sheyla Bonninck maradt. Ám a szervezők és a polgármester asszony véleménye alapján, ez a Boney M hangzásra majdnem teljesen ugyanaz a Boney M. Pompásan szól még mindig a My Baker és a Daddy Cool is 

boney plakát2 1

( Plakát a Falunapról, 2017 – a polgármesterasszony valóra vált álma, fellépő a Boney M )

Forrás: CAN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top