Close

Média-világbotrány a CNN-nél

cnnbotranycimlap

A CNN-nél különös, valójában a világ valamennyi médiáját érintő botrány robbant ki a hetekben: nem azért számoltak be Donald Trump amerikai elnök és az oroszok közti állítólagos kapcsolatról nap mint nap, mert az igaz lett volna, hanem azért mert nézőket akartak nyerni ezzel.

Ezt maga a CNN producere, John Bonifield ismerte be egy rejtett kamerás titkos felvételen. Ha ez igaz, akkor a CNN-nél történtek a világ valamennyi médiáját érintő kérdést vetettek fel: mennyire befolyásol a média? Illetve mennyire és honnan befolyásolt a média? Milyen érdekek állhatnak egy-egy hírtelevízió, vagy bármely más sajtóorgánum híreinek közlése mögött. 

cnnbotranyjohn

(a botrányt kirobbantó John Bonfield )

A téma maga persze nem újkeletű, régóta folyik a vita a média befolyásoltságáról, befolyásáról, hatalmáról, eszközeiről, (nézőkre, olvasókra gyakorolt hatásairól) és lehetőségeiről is. De vajon hol tart ma ez a helyzet? 

Ütköző című rovatunkban erre keressük most a választ. Ön szerint? Mondja el értő véleményét.

A sajtó szabadsága a témája az Európai Parlament szakbizottságának mai ülésén. A magyar, a bolgár, a francia, a görög, az olasz, a lengyel és a román média szabadságát összehasonlító európai parlamenti tanulmányról tartanak meghallgatást ezekben a percekben Brüsszelben,  az Európai Parlament Állampolgári Jogok, Bel- és Igazságügyi Bizottságának tagjai. A hír magyar vonatkozása még, hogy a szervezet ép a brüsszeli központ  Antall Józsefről elnevezett termében ült össze. 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top