Close

Többezer futó, Közel száz polgárőr- hétvégén félmaraton volt Tihanyban

Majd’ 100 polgárőr segített a futóversenyen Több ezren indultak a május 27-én megrendezett Tihanyi Félmaraton futóversenyen, ahol a polgárőrök nem csak a biztosításban, hanem a rendezésben, lebonyolításban is jelentős részt vállaltak. 

Futóversenyen segítenek a Pest megyei polgárőrökA Tihanyi Félmaraton története 2015-ig nyúlik vissza, amikor 300 fő gondolta úgy, végig  futja a távot.

Akkor még se időmérés, se befutóérem nem volt, mindenki a futás öröméért jelentkezett. Két év alatt a verseny teljesen kinőtte magát, és mára már több ezren gondolták úgy: futni jó, futni szép. A futóverseny szervezői idén már biztosra mentek és a lebonyolításában a polgárőrök segítségét kérték. 
Így aztán a motoros polgárőrök a felvezetésben a zárásban segédkeztek, míg többen az állomáspontokon osztották a vizet, vagy az útkereszteződéseknél biztosítottak.Futóversenyt biztosítása Tihanyban– A PMPSZ nem csak a rendezvény biztosításában vett részt, de komoly szerepet vállalt a teljes szervezésben is – mondta dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – A futópálya kiépítése hajnalig tartott és a verseny után a bontása is jócskán belenyúlt az éjszakába. Kemény napok voltak, de öröm volt a rendezvényen részt venni. A futóversenyt leginkább azzal tudtuk segíteni, hogy a polgárőreink érvényt szereztek a zárási pontoknak, irányították a forgalmat, jelzőőri tevékenységet végeztek, illetve felvilágosítást adtak az ott élőket és az arra közlekedőknek az intézkedések szükségszerűségéről. A rendezvényen közel 100 polgárőr vett részt, és mindenkinek köszönet jár a felelősségteljes munkáért.

http://www.opsz.hu/pest-megye/majd-100-polgaror-segitett-a-futoversenyen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top