Close

Modernkori cenzúra a Facebook-on

Megdöbbenve hallottam a minap, hogy egyik ismerődőm oldalát egy bejegyzése miatt letiltotta a Facebook. No nem buzdított gyilkosságra, öngyilkosságra, nem terrorista, csupán egy kommentárt fűzött egy ártatlannal tűnő témához.

Nem is igen vettem komolyan a dolgot, amíg nem  jelent meg a hír, hogy a Facebook letiltotta a KDNP oldalát. Állítólag azért, mert a KDNP kiállt a hagyományos család modell mellett. Érdekes az is, hogy mind több, a  nemzeti oldalhoz kapcsolható anyagot tiltanak le. Ellentétben a rendkívül sok erőszakos, abnormális, erőszakra buzdító írást,a-például, lásd a fiatalok öngyilkosságra buzdító anyagait- az nem zavarta a Face szerkesztőit. De a balliberális anyagok letiltásáról sem hallottunk, talán nem véletlenül…

De beszéljünk csak arról, hogy mi ez az újkori cenzúra? Mi jogosítja fel a Facét, hogy nem erőszakra buzdító, politikai írásokat cenzúrázza, egy liberális portál, ahol állítólag kiállnak a szabad és független sajtóért.

Itt most nem a KDNP-ről van szó, és nem a bal-vagy jobboldalról. Itt a sajtószabadságról van szó, amelyet most a Face mind gyakrabban lábbal tipor.

Persze nem kötelező a Facén lenni, s ha ez így megy tovább, csak javasolni tudom, hogy akinek ez nem tetszik,  hagyja ott, ezt kommunista érára emlékeztető és annak hagyományait folytató portált.

E.Cs.

Letiltotta a Facebook a KDNP oldalát

origo.hu

Elérhetetlenné tette a KDNP és frakciója oldalát a Facebook. A pártban egyelőre nem tudják, mi áll a döntés hátterében.

Letiltotta a Facebook a KDNP hivatalos oldalát a közösségi portálon – értesült az Origo.

A kisebbik kormánypárt oldala jelenleg is elérhetetlen és az alábbi üzenet jelenik meg:  

http://static.origos.hu/s/img/i/1705/2017053146.jpg?w=552&h=143

Ez jelenik meg a KDNP oldala helyén a Facebookon

Forrás: Origo

 A pártban egyelőre nem tudják, hogy miért tiltották le őket.

KDNP: Reméljük nem alkalmaz kettős mércét a Facebook

Szerdán az egyik legnagyobb közösségi médiaoldal felháborító módon cenzúrázta a KDNP és frakciója oldalát és elérhetetlenné tette azt – írta a felfüggesztésről a kisebbik kormánypárt. Nem tudjuk, mi állhat a döntés hátterében, hacsak nem az, hogy az elmúlt időszakban olyan pozitív tartalmak jelentek meg az oldalon, amelyek szembemennek a mainstream média hangzatos szólamaival és kiállnak a hagyományos családmodell, valamint az élet feltétlen tisztelete mellett, illetve felhívják a figyelmet a közel-keleti keresztényüldözés tényére –tették hozzá. Bízunk benne, hogy a Facebook nem alkalmaz kettős mércét és biztosítja a sajtószabadság feltételeit egy demokratikusan működő párt számára is – zárul a közlemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top