Close

Veronai baleset – Meghalt a legsúlyosabb égési sérüléseket szenvedett férfi

Budapest, 2017. március 22. Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója sajtótájékoztatót tart 2017. március 22-én a kórházban, ahol meghalt délben a veronai baleset legsúlyosabb égési sérültje, a busz egyik utasa. MTI Fotó: Kovács Attila

Meghalt a veronai buszbaleset legsúlyosabb égési sérültje szerda délben – közölte a budapesti Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Tamás Róbert elmondta, hogy a legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére következett be „a negyven év körüli férfi” halála, amit több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozott.
A férfi utas volt a buszon – közölte.
Tamás Róbert elmondta azt is, hogy a férfinek – akit ötödikként szállítottak Magyarországra – kiterjedt, hatvan százalékos égési sérülése volt, és már szeptikus állapotban érkezett Budapestre.
Kérdésekre válaszolva közölte: egy nagyon súlyos koponyasérültet ápolnak még a kórházban, az ő állapota stabilnak mondható.
Kommunikálni is lehet vele, de még idegsebészeti műtét vár rá – tette hozzá Tamás Róbert.
Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A most meghalt férfi a tizenhetedik halálos áldozata a szerencsétlenségnek.
A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top