Close

Luther nyomában

Németország idén az 500 éves reformációt és Luthert ünnepli. A gazdag kínálatból adott ízelítőt az MSE Tours rendezvénye a Rózsavölgyi Szalonban.

Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) képviseletvezetője bevezetőjében elmondta, hogy Németország a magyar utazók körében 13 százalékos piaci részesedéssel az egyik legkedveltebb úti cél, megelőzve többek között Horvátországot, Olaszországot és Romániát. A magyarok németországi utazásainak 64 százaléka szabadidős és 36 százaléka üzleti célú.
Az ország sokszínűnősége között említette, hogy Németországban 300 kenyérfajta, 1500 kolbászfajta, 1400 sörfőzde, 102 071 szőlőtermő terület, 2000 hagyományőrző egyesület létezik, és 10 000 fesztivált és vásárt tartanak számon. Az aktív időtöltéshez is minden adott: hatalmas erdős területek, 70 ezer kilométer kerékpárút, tavak és folyók, szigetek, tenger, középhegységek.
A „Luther 2017 – a reformáció 500 éve Németországban” tematikus évre 8 Luther-útvonalat alakítottak ki, amelyek a reformátor életének főbb állomásain kalauzolnak végig. A DZT többek között a nürnbergi Kongresszusi és Turisztikai Központtal és a Playmobillal együttműködve egy Luther-figurát is tervezett, amely ajándékként osztogatható A Luther életében jelentős városok, helyszínek – Wittenberg, Eisleben, Wartburg vára, Eisenach, Erfurt, Augsburg, Coburg, Worms és Heidelberg – programokkal kiállításokkal készültek, készülnek. Berlinben, Wittenbergben és Eisenachban nemzeti időszaki kiállításokkal tisztelegnek. Decembertől hatalmas karácsonyi vásár várja az érdeklődőket a wittenbergi Luther-szobornál.
Már most tudni, hogy 2018-ban a kulináris Németország, 2019-ben a Százéves Bauhaus, 2020-ban Beethoven 250. születésnapja, 2021-ben a Bibliafordítás éve lesz a kampány vezérelve.
Az MSE Tours munkatársai izgalmas összeállításban mutatták be a magyar utazók körében legnépszerűbb városokat, így Berlint, Drezdát és Münchent, valamint Brémát, Bremerhavent, Bonnt, Lipcsét és Hamburgot. Kínálatukban újdonság ősszel a vonatos utazás Berlinbe, de romantikus utat is szerveznek. Bölcsföldi András teológus az út spirituális vonatkozásairól szólt. Azokat a városokat emelte ki, ahol Luther tanulóéveit töltötte, tanított vagy szónokolt.


Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top