Close

Apró otthon, de a miénk!

cica ok

A tökéletesen személyre szabott első otthon – 42 nm-es, csúsztatott zsalus pesti lakás erkéllyel

atjaro

Az Otthonteremtők Viadala nevű lakásfelújító versenyre nevezte be álomszép első lakását Kucsera Zsófia, melyet Fundamenta hitelből és családi támogatásból vásárolt meg, majd varázsolt valódi otthonná. A verseny idő közben ugyan véget ért, de Zsófi otthona annyira elbűvölő lett, hogy mindenképpen be kell mutatnunk.

“2014 év elején még nem gondoltam, hogy a közeljövőben lakásom lesz. Aztán minden olyan hirtelen történt” – idézi fel a kezdeteket Zsófia (aki felújításával az Otthonteremtők Viadalán is nevezett). Éppen ekkor járt ugyanis le négy éves Fundamenta-Lakáskassza megtakarítása, és mivel a szülei is készek voltak segíteni, az az ötlete támadt, hogy kihasználja a lakáskassza nyújtotta lehetőséget. Inkább hitelt törleszt, minthogy albérleti díjat fizessen. Innen pedig már ment minden, mint a karikacsapás. Azon kapta magát, hogy lakásokat keresgél. Megnézett néhányat, de egyik sem volt az igazi. Aztán hirtelen megtalálta. Egy 42 nm-es, pesti, csúsztatott zsalus lakás erkéllyel – utóbbi különösen fontos szempont volt a döntésben. Szerelem volt ez első látásra, amit aztán a sors is megerősített Zsófinak. “Mentem be a városba, rádiót hallgattam és törtem a fejem, hogy vajon jó döntést hoztam-e. Csak úgy viccből kitaláltam, hogy ha megszólal a rádióban az akkori kedvenc számom, akkor igen, jó döntést hoztam. És hát megszólalt.”

A lakást kimondottan jó állapotban vette át új tulajdonosa, még festeni sem kellett. Ettől függetlenül azonban kicsit alakítgatott rajta itt-ott, hogy az minél inkább tükrözze személyiségét, ízlését, és igazán otthon érezze magát benne. Eltartott egy darabig, míg összeállt a kép és rászánta magát, de aztán csak beindult Zsófi lakberendező énje. “Mivel a lakásvásárlás teljesen lenullázott anyagilag, kis lépésekkel kezdtem. Azt mondtam magamnak, hogy akkor vehetek új dolgokat, ha eladogatom azokat, amik nem passzolnak az elképzelésembe” – mesél a magával szemben felállított szabályokról Zsófi. Mint mondja, ez elég jól is ment, hiszen így szerezte be az első kiegészítőket és kisbútorokat.

furdo ok

konyha ok

A “finomra hangolás” legnagyobb részét Zsófi saját kezűleg végezte el. Sokat nézegette az interneten a raklap bútorokat, úgyhogy – egy korábbi próbálkozáson felbuzdulva – nekilátott, hogy készítsen magának egy kis kiülőt a teraszra, meg polcot a nappaliba. Képeket válogatott a falakra, gyümölcskosárból készített lámpaburát, a meglévő tv állványt (mivel tv nincs a lakásban, és nem is lesz) kettévágatta, és egymásra rakva könyvespolcnak összeszerelte. Kanapé huzatot festett a mosógépben, és cipős szekrényből konyhai tárolót gyártott a keskeny konyhába.

Aztán tavaly nyáron jöttek az izgalmasabb dolgok. Tetszett Zsófinak a fürdőszoba és az előszoba csempe burkolata, viszont nem passzoltak az elképzelt színvilágba, így a fejébe vette, hogy lefesti. Jó néhány blogot elolvasott, tanácsokat kért, alaposan felkészült tehát a munkálatokra, majd nyáron nekilátott, hogy a lakás összes hidegburkolatát szürkére színezze át. Ahogy azt a képek is tanúsítják, munkája nagyon jól sikerült, a mai napig imádja.

Ugyanez volt a helyzet a konyhabútorral és az újonnan (használtan) vett cipős szekrénnyel. Ahhoz már más festéket választott, de a fedlapon, a konyhapulton kívül mindent lefestett. A cipős szekrény új fogantyúkat is kapott, a régiek helyét glettelés után a többi felülettel együtt lefestett. A hálószobába éjjeliszekrény helyett Zsófi beszerzett egy egysoros könyvespolcot, és vízszintesen lábakra állítva helyezte el, így doboz kiegészítőkkel még több tároló helyet alakított ki magának.

Mostanra már csak egy-két dolog hiányzik a kiterveltekből – például egy pad-macskaalomtartó az előszobába és egy falpanel a nappaliba – de Zsófi már így is igazán magáénak érzi újdonsült otthonát, ahol szívesen tölti idejét, és amit szívesen mutat meg barátainak is, mert büszke rá.
A képek alapján bizony teljes joggal!

halo ok

erkely ok

Forrás: Otthonok&Megoldások 2017. március fotó: Kriston Attila

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top