Close

MILYEN RINGET AKARUNK? – II.

ringborito4

Szándékaink szerint a RING nemzeti értékek alapján álló, az összmagyarsághoz szóló nyílt, független hír-és vitafórum, ahol mindenki szabadon elmondhatja véleményét, két feltétellel: ez a közlés színvonala és az etikus magatartás a vitapartnerekkel szemben.

A vélemények esélyegyelőségét, mint a szerkesztés alapelvét a későbbiekben is igyekeztünk érvényesíteni, az igazsághoz azonban hozzá kell tennünk, hogy nem mindig egyforma eredménnyel. Szerintünk ugyanis: a RING magazin, illetve a ringmagazin.hu portál jellegéből, sajátos arculatúból eleve az következne, hogy fontosabb híreket, információkat több oldalról megvilágítva közölje, amihez azonban nem voltak és ma nincsennek meg a szükséges anyagi feltételek.
Különösnek tűnhet, de szerintem az V. évfolyamot megért RING hetilap megszűnését döntően az önállósága, nyitottsága, függetlensége okozta. Az a tény, hogy a megmaradás érdekében sem tudta, illetve nem is akarta feláldozni a függetlenségét. Így aztán némi szarkasztikus megfogalmazásban: bár a RING-et sokan szerették, de mert senki sem birtokolhatta, ezért senki sem támogatta. Nem volt besorolható, nem tartozott egyetlen táborba, szellemi vonulatba sem. De szerintünk nem is tartozhatott. Hiszen a mi értelmezésünkben a RING/ Nyílt küzdőtér lapcím nem csak kemény szellemi küzdelmeket feltételezte, de az etikus magatartást, s az esélyegyenlőséget is.
Mindenesetre bárhogyan is volt, 1994-ben eljutottunk oda, hogy a RING hetilap kiadása nem volt folytatható. Akkor ebben biztos voltam, most már kevésbé. Ugyanis újra végig gondolva az akkori helyzetünket, ma úgy látom, hogy talán a megszüntetés mégsem volt elkerülhetetlen. Korában a Lapkiadó Vállalatnál az Új Tükör főmunkatársa és az igazgatóság választott tagja voltam, s mint ilyen, mondhatom, hogy a legelsők között ismertem fel a hirdetések jelentőségét, nevezetesen, hogy az olvasók által kedvelt, színvonalas újságok hirdetésekkel akár nyereségessé, da legalább is önfenntartókká tehetők. Tehát a létezésük nem feltétlenül függ az állami támogatástól. Ennek ellenére a RING kiadójaként, a színvonal mellett, a hirdetésekre nem fordítottam kellő figyelmet. Súlyos hiba volt.

Földesi József

ringborito3
(Folytatjuk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top