Close

Utazás 2017 kiállítás

Március 2-5. között várja látogatóit az Utazás 2017 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, amely ezúttal az aktív turizmusra fókuszál.

A kiállítás beharangozó sajtótájékoztatójára érkezőket a szláv népek szokása szerint kenyérrel és sóval köszöntötték a józsefvárosi Matrjoska bisztróban. Nem véletlenül.
A 40. Utazás kiállítás külföldi díszvendége ugyanis Oroszország lesz. Kulturális díszvendége Pannonhalma, belföldi díszvendége pedig az idén Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendező Győr. Magyarország legjelentősebb turisztikai rendezvényén 23 országból több mint 300 kiállító mutatkozik be. Újra itt lesz a kiállítók között Spanyolország.
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az idei rendezvény fő témája, az aktív turizmus leghangsúlyosabban Győrben jelenik meg az ifjúsági olimpia révén. Az idei Utazás kiállítást 20 ezer négyzetméteren rendezik meg, és a tavalyinál nagyobb érdeklődésre számítanak. A kiállításnak az elmúlt évben 35 ezer látogatója volt. Az idén először nagy területű gyermekjátszóház és -megőrző várja a kisgyermekkel érkező családokat.
Rafay János kiállításigazgató a szakmai programok közül kettőt emelt ki: az egyik tanácskozáson a biztonság a turizmusban témakörét vitatják meg, egy másikon pedig a nemzetközi sportesemények turizmusra gyakorolt hatásáról lesz szó. Kitért arra is, hogy a Bringaexpon az idén már biciklit is lehet vásárolni, és a családokra fókuszálva nagy tesztpálya várja az érdeklődőket.


Igor Szevasztyanov, az Oroszországi Föderáció Nagykövetségének főtanácsosa az orosz-magyar együttműködés fontos területének nevezte a turizmust. Elmondta, hogy a magyar turisták körében Moszkva és Szentpétervár mellett egyre népszerűbb a transzszibériai vasút és a Bajkál-tó környéke, az orosz turistákat pedig mindenekelőtt a gyógyvizek vonzzák Magyarországra. Szeretnék elérni, hogy a jelenlegi Budapest-Moszkva közvetlen légi összeköttetésen túl Budapest-Szentpétervár és Budapest-Kazany között is megvalósuljon a közvetlen légi közlekedés.
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője különös jelentőségűnek nevezte a belföldi turizmus élénkítését. Elmondta, hogy a főváros kulturális és turisztikai kínálatát 300 négyzetméteres standon mutatják be, ahol a fürdők mellett a magyar gasztronómia is hangsúlyosan jelen lesz. Bemutatkoznak a főváros nagy eseményei, így többek között a vizes világbajnokság, a Formula 1 valamint a Red Bull Air Race, és jelen lesznek. Budapest városrészei és intézményei. A belföldi szakmai napon Budapest, mint sportváros címmel tartanak konferenciát.
Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere kiemelte, hogy 2011 után ismét a Rába-parti város az Utazás kiállítás belföldi díszvendége. A júliusi ifjúsági olimpiáról szólva elmondta, hogy sportesemény egy hete alatt négyezer sportoló és sportvezető lesz a városban. Az olimpiai faluban 200 lakást rendeznek be. A sikeres rendezés kitűnő ajánlólevél is, hiszen a verseny után nem sokkal hozza meg döntését a NOB a 2024-es olimpia helyszínéről. Bejelentette azt is, hogy Győr megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet.
Domanyik Eszter városmarketing és programszervezési főosztályvezető arról tájékoztatott, hogy az Utazás 2017 kiállításon Győr 100 négyzetméteres standdal lesz jelen, ahol bemutatkoznak a kiemelkedő sportesemény helyszínei. Tíz sportágban 50 ország fiataljai versenyeznek majd, a magyar versenyzők létszáma 152. A színpadi programok mellett a látogatóknak a zöld olimpia jegyében lehetősége lesz kipróbálni az ifjúsági olimpiára készülő papírvirágok hajtogatását, valamint együtt táncolni Hugooval, az olimpia kabalakakasával.
A szervezők bejelentették azt is, hogy a Budapest Boat Show és a Budapest Motor Fesztivál február 23-26. között lesz a Hungexpo Budapesti Városközpontban.
Szöveg és kép: Bognár Mária                                               

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top