Close

Rekordévet zárt Angkor Wat

Az elmúlt évben több mint 2 millió turista kereste fel a kambodzsai Angkor Wat történelmi templomot. A belépőjegyekből származó bevétel 62,5 millió dollárral rekordot döntött.

A világörökséget felkeresők többsége Kínából, Dél-Koreából és az USA-ból érkezett. A napi 20 $-os belépőjegyek a legnépszerűbbek, 40 $ a háromnapos és 70 $ az egyhetes belépő. 2017 februárjától lényegesen emelkedik a belépőjegyek ára. Az egynapos jegy 32, a három napra érvényes 62, a heti belépő pedig 72 $-ba fog kerülni. A bevételt a templomegyüttes épületeinek konzerválására és az infrastruktúra fejlesztésére fordítják – tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának Kelet-Európai képviselője.
Angkor Wat Kambodzsa és a régió egyik legkiemelkedőbb idegenforgalmi célpontja, lényegesen megelőzve Sihanoukville-t és az ország más idegenforgalmi látványosságait. 1992-ben került az UNESCO világörökségi listájára. Siem Reap 315 kilométerre található Phnom Penhtől, ami légiúton, valamint köz- és hajóút kombinációjával is elérhető. Ázsia legnagyobb vallási épületegyüttese a khmer kultúra legjelentősebb létesítménye közel 30 évig épült a XI. században, amelyen több mint 50 ezer munkás dolgozott folyamatosan. Az ország zászlaján és címerén is ábrázolják a khmer nemzeti öntudat jelképét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top