Close

Nem sznobizmus buborékot számolni ?!

zöldben ok

Biztos, hogy mindig tiszta pohárból isszuk a sört-rossz jel, ha haboznak buborékjaink ?!

Attól még nem leszünk „sörsznobok”, ha esetleg tiszta pohárból szeretnénk meginni az italunkat.
csap ok

Alapvető jogunk, hogy mondjuk 2000 forintért cserébe és pláne egy szenvedélyes serfőzőmester által vezetett és a lehető legnagyobb odafigyeléssel, ill. gondossággal dolgozó, elhivatott csapat iránti hódolatból fakadóan makulátlan pohárból hörpinthessük fel a kézműves sörünket.

A megfelelő tisztaság nem valami olyasmi, ami csupán némi öblítéssel vagy akár egy mosogatógép-program lefuttatásával seperc alatt elérhető, mert még így is megrekedhetnek bizonyos „mementók” az edényeken.

A Craft Beer reveláció erejével ható írásának értelmében a buborékok viselkedéséből kideríthetjük, hogy mi is a felállás a poharunkban.

Ha a kicsiny gömböcskék ahelyett, hogy egyenesen a csúcsra törnének inkább (és főleg fürtökbe verődve) az üveg oldalán elidőznek, az bizony azt jelenti, hogy valaminek a részecskéihez tapadtak. Ilyenkor a sörünk tapintatosan közli velünk, hogy pillanatnyilag az italt nem teljes fényében fogjuk elfogyasztani. Ugyanúgy, mint amikor az ujjlenyomatos vagy (khm) rúzsfoltos borospoharat is visszaküldjük, attól még nem leszünk okvetetlenkedő sörsznobok, ha a buborékok által jelzett helyzet miatt ital- és edénycserét kérünk a felszolgálótól.

jegesen ok

Természetesen vannak más előjelek is, mint pl. az ilyen-olyan maradékokra utaló vegyszerszag vagy -íz, illetve az ital elfogyasztása után, a pohár falán hátra maradt „habcsipke” egyenetlensége vagy hiánya.

Lényeg a lényeg, az mindenesetre gyanús, ha a sok buborék a sörünkben tétova bandákba verődve őgyeleg.
tornamodra ok

Forrás: Food Republic 2016. augusztus 28.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top