Close

Gender Racing Team – egy erős szombat margójára!

apodium

Szombaton eljött a versenynap legjobb formaautós versenyzőink számára. A Slovakiaringet már jól ismerő Gender Racing Team határozott célokkal látott neki napi teendőinek: mindkét általuk képviselt kategóriában a lehető legjobb szereplés volt a cél, és a fiúk hellyel-közzel ezt is hozták.

 

Rónai Tamás egy tőle elvárt jó kvalifikáció után még erősebb versenyt teljesített, és abszolút nemzetközi értékelésben a 3., a hazai abszolútban pedig a második helyre hozta be Renault-ját:

 

atomcsi

 

„A reggel időmérőn nagyon rossz időjárási körülmények fogadtak bennünket, a hatalmas köd miatt az is sokáig kérdéses volt, megtartják e egyáltalán a kvalifikációt. Az etap felétől elkezdett tisztulni az idő, majd a végére teljesen normalizálódott a helyzet. A bemenetek során egy elég jó kört sikerült összeraknom, nem kerültem forgalomba, nem tartottak fel, tisztán tudtam menni. Nem akartam túlságosan kihajtani a gumikat, hiszen a versenyre is tartalékolnunk kellett. Végül a hatodik helyről kezdhettem meg a versenyt, előttem és utánam is csak erősebb autók végeztek a majdnem húszfős mezőnyben. A futam is remekül alakult, jól kaptam el a rajtot, az első kör végén már a harmadik helyen álltam, de voltam a második pozícióban is. Ez utóbbit egy 40-50 LE-vel erősebb autóval szemben nem tudtam tartani, nem igazán volt esélyem arra, hogy az egyeneseket levédjem. Ezek után egy viszonylag csendes, eseménytelen futamot teljesítettem, mentem a saját tempómban, tesztelgettem az autót. Összességében elégedett vagyok!”

Stern Roland is felállhatott kategóriájának második helyére, ám a Gender Racing Team ügyes kezű pilótája mégsem volt maradéktalanul elégedett:

 

arolcsi

 

„Az időmérő gyakorlatilag jól sikerült, néhány beállítással tovább kísérleteztünk. Öt kört mentem, óvtam a gumikat, minden a terv szerint alakult, másfél tizeddel végeztem a legfőbb riválisom mögött. Aztán a futamon, a rajtprocedúra során ellentmondásba keveredtem a szervezőkkel, akik maguk sem tudták megmondani, hová álljunk be pontosan. Ez a kis közjáték elég is volt ahhoz, hogy megzavarja a rajtot, négy-öt autó kapásból el tudott menni mellettem. Sopánkodni nem volt idő, és nem is szokásom, így rögtön megkezdtem a felzárkózást, az első körök igencsak harcosan zajlottak! Jó pár pozíciót visszafoglaltam, és harcoltam az erősebb Dallara-kal is, ez utóbbi sok időm és energiám felemésztette – ráadásul az az ellenfelem, akivel a futamgyőzelemért küzdöttem, ezalatt előnyt tudott kiépíteni magának. Kicsit lelombozott a helyzet, de kell ilyeneknek történni, át kell élni dolgokat ahhoz, hogy az ember minden tekintetben kész versenyzővé érjen! Ami bíztató, hogy ezen a hosszú pályán nagyon közel vagyok a kategóriám élmezőnyének idejéhez, a középső szektorom kifejezetten erős, és ha sikerül még egy keveset gyorsulnom, rendben lesz a dolog! Plusz színezi a hétvégét, hogy a második versenynapunkra esőt mondanak – ha így lesz, az mindenkit egyformán érint, egyenlő esélyekkel indulunk, aztán majd elválik, ez kinek kedvez!”

Mindez elválik a mai napon, reggel 9 h-ás kezdéssel újabb időmérő, majd délután 12:50-től pedig a hétvége utolsó versenye következik!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top