Close

Ötvenmillió fát ültettek egy nap alatt

indiafa

A világrekordok többsége legjobb esetben is inkább csak vicces, mint hasznos. Nem így a mostani! A Guiness is hitelesítette: 49,3 millió fát ültettek Indiában egyetlen nap alatt.

Uttar Prades államának lakói, mindössze 24 óra alatt közel 50 millió facsemetét (egészen pontosan 49,3 milliót) ültettek el. Az ország legnépesebb, 199 600 000 lakosú államában több mint 800 ezren vettek részt az akcióban: diákok, családok, kormányzati tisztviselők és civil szervezetek önkéntesei ültették el a fákat a közterek, utak, autópályák, vasútvonalak mentén és az erdős területeken.

A korábbi rekordot Pakisztán állította fel 2013-ban, amikor 847,275 fát ültettek egy nap alatt. Nos, ezt jócskán sikerült túlszárnyalni.

india

A rekorddöntés persze csak a show, a cél valójában az azon a területen is súlyosan fogyatkozó erdős területek növelése és az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése volt. Indiában évente több mint félmillió ember hal meg a környezetszennyezéssel összefüggő okokból. Az akcióval az állam vezetői arra akarták felhívni a világ figyelmét, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, és a klímaváltozás lassításához globális összefogásra van szükség.

A Párizsi Klímacsúcson India azt vállalta, hogy 2030-ra 95 millió hektárra növeli az erdős területek méretét az országban, amire a kormány 6,2 milliárd dollárt költ.

Forrás: piacesprofit.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top