Close

Megújult a Paskál fürdő

A felújítást követően pénteken újra kinyit Budapest legfiatalabb strandfürdője, a Paskál Strandfürdő Zuglóban. A Paskál fürdő fedett egységének átadásával a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. beruházási stratégiájának megvalósításában jelentős mérföldkőhöz érkezett, így a fürdő egész évben nyitva tartó létesítmény lett – hangsúlyozta Szőke László vezérigazgató.

A felújítási munkálatok 2015 szeptemberében kezdődtek és a fürdő területén egy 1400 négyzetméter alapterületű új fürdőépület létesült. A fedett földszinti részen egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence, valamint egy benti-kinti, vízi bárral üzemelő élménymedence létesült. Az új fürdőrészben kezelőhelyiségeket, és három szaunát is kialakítottak, ezek egyike speciális, geotermikus szauna, amely egyedülálló Magyarországon. A fürdő gépészeti egysége hőszivattyús rendszerrel működik, az elfolyó 30 fokos vizet fűtésre használják. A vendégek kényelmét egy fedett terasz és a belső udvaron kialakított pihenőhelyiségek szolgálják. Felújították és átalakították a strand medencéit és öltözőit is, az úszómedence télen fedett medenceként fog üzemelni. Szeptembertől az OEP által támogatott szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Az autóval érkező fürdővendégek részére külön parkolót alakítottak ki.


Az 1,1 milliárd forintos beruházást a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. saját forrásból finanszírozta. A Paskál ugyanazzal a gyógyvízzel működik, mint a Széchenyi fürdő, a vendégek egy részét onnan szeretnék átcsábítani, a Dagály pedig szeptemberben bezár, ezért volt szükség egy folyamatosan üzemelő fürdőre. A tervek szerint a Palatinus 2015-ben kezdődött bővítése jövőre befejeződik, a Széchenyi gyógyfürdő gépészeti felújítása pedig az év végén zárul. A jövő tervei között szerepel a Csillaghegyi fürdő, két év múlva pedig a pesterzsébeti és a Király fürdő megújítása.
Szöveg és kép: Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top