Close

Együnk akár az utcán is

gofri taco ok

A Street Food divatra adott balatoni válaszként tavaly indított strandétel programjuk keretében a régió vezető borászai és vendéglátósai a Balaton gasztronómiai és büfékultúrájának megújulására hívják fel a figyelmet, amit a szaksajtóban balatoni gasztro-forradalomként emlegetnek. Kardos Gábor szóvivő elmondta: júniusban egy régiós delegációval Svájcban jártak, hogy testvértó kapcsolatot létesítsenek a Genfi tóval, ahol idén indítanak hasonlót „Take-away terroir” néven, tehát a balatoni BeachFood program európai összehasonlításban is az élvonalban van.

skandináv halpogácsa ok
Tavaly a fövenyesi Kalóz harcsa&krumplija, a balatoni Fish&Chips nyert, a Balatoni Kör gyorsételei közül pedig a Vízikutya nevű harcsahurkás hot-dogot díjazták. Szerintük az infralámpás hekk ideje lejárt – tulajdonképpen ez nem is egy halfajta, hanem annak a szisztémának a neve és szimbóluma, hogy nyugatra kerül ennek a tengeri halnak a legjava, mi meg a maradékot esszük, ha hekket rendelünk. A frissen, helyi alapanyagokból készített ételek ezért nemcsak finomabbak, igényesebbek és egészségesebbek, de gazdasági szempontból is jobb választás a régiónak és az országnak – ami nemcsak a hekket kiváltó tavalyi díjazottakra érvényes, hanem általában minden minőségi strandételre.
A Balatoni Kör a tó strandbisztró kultúrájának megújulása érdekében felhívást intéz minden minőségi vendéglátás iránt elkötelezett balatoni büféshez, illetve éttermeshez, hogy minél többen vegyenek részt a versenyben és a BeachFood programban, azzal, hogy egészséges, jó minőségű helyi alapanyagokból készítenek egyszerű, de kreatív, nyárias, viszonylag gyorsan és büfékben elkészíthető ételeket készítenek, elvitelre alkalmas tálalással, gyakorlatilag kézbe adhatóan.

zapiekanka ok
A strandételek versenyére július 15-ig lehet jelentkezni az info@welovebalaton.hu e-mail címen, megadva a nevező elérhetőségét, a nevezett ételt illetve azt, melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni az ételt. A győztest augusztus elején hirdetik ki.

gyros ok

Forrás: MTI Július 05.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top