Close

Ez tényleg kortalan, és működik?!

reggeli joga ok

Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál a jóga világnapján
A jóga világnapja alkalmából országszerte több városban rendezi meg a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivált június 17. és 19. között az Indiai Nagykövetség. A programok között tánc- és zeneelőadások, indiai harcművészeti bemutatók, jógaórák és filmvetítések is lesznek. gyerekjoga

Budapesten, Balatonfüreden, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Nagykanizsán, Sopronban, Szegeden és Szentendrén is számos programot szerveznek a fesztivál keretében. A közönség számos jógatípussal ismerkedhet meg, emellett pedig kalaripajattu harcművészeti és kathak táncelőadás bemutatókat és indiai bábelőadásokat is láthat, de részt vehet henna- és indiai ékszerkészítő műhelyfoglalkozásokon is – olvasható a nagykövetség közleményében.
A budapesti Puskin moziban a Földre szállt csillagok és A hegyi ember, a Látszat és a Se veled, se nélküled című filmeket vetítik le, de több városban rendeznek Indiáról szóló kvízversenyt is.
idosjoga
A fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatja be a változatos táncelőadások, a sokszínű indiai zenei programok segítségével, a különböző típusú jógaórákon pedig bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló mozgásformát. A gasztronómiai programok és kiállítások mellett az indiai művészeti ágak magyar képviselői is bemutatkoznak.
Idén a program részét képezi a nemzetközi jóganap is, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatos és egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelés fontosságára.idosjoga par
Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 2014-ben az indiai kormány kezdeményezésére nyilvánította június 21-ét a jóga nemzetközi napjává. Az ENSZ-közgyűlés által nagy többséggel elfogadott határozat az egészség és a jólét holisztikus megközelítéseként méltatja az ősi indiai test-, légző- és meditációs gyakorlatrendszert.

Forrás: MTI 2016. június 16.

A programok, és ezek elérhetősége a megnevezett két linken „http://www.indianembassy.hu/?p=131055#” és „https://www.facebook.com/IDYGangesDanubeCFOI/timeline” található. Az idő (jónak tűnik), keljen útra mindenki!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top