Close

Gazdaság-közlekedés-vasút MÁV-Start: szombaton lép életbe a nyári menetrend

    Budapest, 2016. június 14., kedd (MTI) – A jelentősen megnövekedő balatoni és velencei-tavi utazási igények kiszolgálására a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet – közölte Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.
    A nyári közlekedés szervezésében is a cég menetrendi stratégiáját érvényesítették a szóvívő szerint, a kínálati alapú menetrendet egyre inkább igényalapúra módosítják.
A szolgáltatás színvonalának fejlesztésével nő a fővárosból a Balaton északi és déli partjára közlekedő légkondicionált járművek száma, több járatot indítanak majd az előző évihez képest, és csökken az utazási idő.
    Feldmann Márton, a Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese kiemelte: a nyári menetrend idejére több kedvezményt is adnak, példaként említette a diákoknak szóló vakáció- bérletet, amelyet érvényessége alatt bármelyik belföldi vonaton korlátlanul használhatnak másodosztályon.

    Ughy Kálmán, a Zrt. technológiai vezetője kiemelte, hogy a nyári menetrendben a megnövekedett és megfelelő minőségű forgalom lebonyolítására 100 járművet csoportosítottak át. Az idén is közlekednek a Balaton északi partján a korábban megszokott Kék hullám, Tekergő és Katica fantázianeveket viselő járatok, a hétvégi csúcsforgalomban pedig érdemes a Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatokat igénybe venni, a bulizóknak a csütörtökön, pénteken és szombaton éjszaka közlekedő Bagolyvonatokat ajánlják.
    Idén a Balaton expresszel, mintegy 15 perccel rövidebb menetidővel 71 perc alatt lehet eljutni Siófokra, Keszthely pedig 2 óra 39 perc alatt érhető el Kelenföldről – ismertette Ughy Kálmán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top