Close

Líraiság, szerelem, zene – Magashegyi Underground az Akvárium Klubban

Születésnapi „zsúrra” érkezhettek szombat este a Deák téri Akvárium Klubba látogatók. A hazai könnyűzenei élet egyik impozáns zenekara, a Magashegyi Underground teltházzal ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Az együttes nem csupán ünnepelni érkezett a NagyHallba: legújabb nagylemezüket is a pesti klubban mutatták be.

Tíz év alatt volt szerencsém néhány Magashegyi koncerten megfordulni, s mindig más érzések keltek szárnyra bennem a zenéjüket hallgatva s más-más hangulatban is távoztam a helyszínről. Persze a hangulat, hogy kiből, milyen érzéseket vált ki a zene, rengeteg mindentől függ: az időtől, a helytől, s a hallgató lelkiállapotától. Szombat este az én kissé melankólikus lelkemet Bíborka hangja s a zenekar dalai csak úgy símogatták.

Ígéretükhöz híven igazi, izgalmas „show”-t teremtettek a színpadra, a szó legjobb értelmében. Minden bizonnyal a már előre megmarketingelt beharangozó posztok a népszerű közösségi oldalakon, s az itt-ott meghallgatható néhány új dal is a nagy műsor támogató részét képezték. Maga a koncert egy kis színházi performansznak felelt meg. Mindenki tudta a helyét, tudta, mikor, merre lépjen, talán még a mosolyok is szabályszerűek voltak. Bocskor Bíborka pedig énekelt, táncolt, nevetett, mint egy csodálatos tünemény, aki az egyik pillanatban belehal a szerelembe, míg a másikban ártatlan gyermekként végigtáncolja az utcát és nevet az életen.

Az új lemez dalai komolyak, líraiak. Egyfajta mély, meditatív állapotba sodorhatják a szerelmes szívűt vagy az álmodozót, s az ember lánya úgy érzi, ki sem szeretne lépni ebből a csendes, idillli álomvilágból.

Igaz, ezeket a balladákat sokkal szívesebben hallgatnám egy verőfényes tavaszi napon egy parkban, a fűben fekve mint egy nyüzsgő belvárosi klubban. Azonban a régi, klasszikus magashegyis számok felpörgették a bóbiskoló közönséget, s hatalmas ovációt kiváltva megénekeltettek mindannyiunkat.

A Magashegyi Underground az elmúlt tíz év során rengetegett formálódótt, éretté vált, s Bocskor Bíborka énekesnő is megérett a díva szerepére. Egy hatalmas, szeretettel átitatott születésnapi örömzene kerekedett a lemezbemutató-születésnapi banzájból, Magyarország egyik legőszintébb, legpozitívabb és legkarakteresebb zenekarával. Remélem, még néhány tíz évig élvezhetjük ezt az igényes, csodálatos zenét.

 

Szerző: Kaiser Vivien

Fotó: Béky Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top