Close

Összefogás a gasztroturizmusért

A magyar gasztroturizmusért fogott össze a Magyar Turizmus Zrt. , a Nemzetgazdasági Minisztérium és tizenhét szakmai szervezet. Elindult a Gasztroélmények éve 2016 hivatalos honlapja, a Gasztroelmeny.hu is.

A magyar turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését szolgáló deklarációt, amely többek közt a közös elveket és célokat rögzíti a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban írták alá.
Dr. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója utalt arra, hogy a Gasztroélmények éve 2016 kampány keretében egészen december végéig népszerűsítik a magyar gasztronómiát, az év gasztroeseményeit határokon innen és túl egyaránt.
A tematikus év honlapján hazánk legteljesebb gasztronómiai eseményeinek naptára található meg, és ahol gyorsan és egyszerűen lehet böngészni több száz esemény közt egészen az év végéig. Három nyelven érhető el. A gasztronómiai eseménynaptárban napi bontásban láthatók a közeli események, míg a keresővel tetszés szerinti kritériumok alapján lehet keresgélhetünk a fesztiválok között. A kereső mellett a „Gasztroélmények Éve ajánlásával” kiemelt események között is lehet böngészni, amelyeket a Magyar Turizmus Zrt. a Magyar Fesztiválszövetséggel közösen választott ki.
Az a gasztroesemény, amelyen a Gasztroélmények Éve 2016 logó látható, az minőségi garanciát jelent az érdeklődőknek. A Magyar Turizmus Zrt. szív alakú logója jelöli azokat az eseményeket, amelyekben szervezőként vagy egyéb módon részt vállal a társaság.


A magyar gasztronómiáról szóló deklaráció aláírói: a Biokontroll Hungária Non-profit Kft., a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete, a Juh és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet, a Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesülete, a  Magyar Biokultúra Szövetség, a Magyar Bor Akadémia, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Fesztivál Szövetség, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, az Országos Fűszerpaprika Terméktanács, a Stílusos Vidéki Éttermiség valamint a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Csatlakozott a deklarációhoz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is.
Magyar Turizmus Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top