Close

Megnyílt a Kínai Turisztikai Hivatal budapesti irodája

A kínai küldőpiaccal épülő kapcsolat fontos mérföldköve, hogy a Kínai Turisztikai Hivatal március 4-én megnyitotta budapesti regionális irodáját, s a nyitóünnepség az Utazás Kiállításhoz kapcsolódott.

A Magyarországra beutazó kínai turisták száma kivételes ütemben emelkedik, mutatója évről évre két számjegyű. Míg 2007-ben 24 ezer kínai turista 55 ezer vendégéjszakát töltött a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, addig 2014-ben csaknem 90 ezer vendég több mint 160 ezer vendégéjszakát. A kínai turisták tavaly már több mint 223 ezer vendégéjszakát töltöttek nálunk.
A Magyarországra érkező kínai utazók zöme jellemzően több kelet- és közép-európai országot érint utazásai alatt, általában Ausztriával, Csehországgal, Szlovákiával, vagy ritkábban Lengyelországgal, illetve Németországgal együtt látogatják meg Magyarországot. A régiónkba utazó kínaiak száma 2015 és 2020 között évente várhatóan 8,3 százalékkal fog növekedni, ennek köszönhetően Közép- és Kelet-Európa piaci részesedése a kínai beutazó forgalomból elérheti a 4,5 százalékot.
Jelenleg – a LOT légitársaság Varsó-Peking járatával  együtt – három közvetlen légi vonal köti össze Kínát régiónkkal. Az Air China 2015-ben közvetlen légi járatot indított Peking és Budapest között, amely heti négy alkalommal szállítja a látogatókat a két országba. A Hainan Airlines szintén 2015-ben indította közvetlen Peking – Prága járatát.


Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top