Close

Bringaexpo 2016

Az idén is az Utazás kiállítással egyidőben, március 3-6 között lesz a Bringaexpo.

A legnagyobb hazai kerékpárkiállítás és vásár látogatói az eddiginél lényegesen nagyobb területen tekinthetik meg és próbálhatják ki a kerékpárvilág újdonságait.
A kiállítás idén először két pavilonban kapott helyet. A G pavilonban lesz a klasszikus kiállítás, ahol a bringák mellett jelen lesznek a legjelentősebb alkatrész- és kiegészítő gyártók, forgalmazók. A szomszédos F pavilonban kialakított pályán pedig tesztelni lehet a kerékpárokat. A négy nap alatt számos bemutató és verseny lesz, a szakmai előadások keretében pedig a látogatók megismerhetik az idei újdonságokat. Az expón bemutatkoznak magyar kerékpáros olimpikonok, bajnokok és világkerülő bringás családok is. A legkisebbeket KRESz- és ügyességi pálya várja profi felügyelettel.


A kerékpározás Európában és Magyarországon is egyre népszerűbb, ennek megfelelően fokozatosan alakulnak át kerékpárbaráttá a városok, a kistelepüléseken pedig az országutak mellett kis szürke csíkok jelennek meg. Hazánkban 2007 és 2015 között 1100 kilométer kerékpárút épült, ami európai viszonylatban is kiugró. Magyarország harmadik az európai országok között a hétköznapi kerékpárhasználatban – csak Hollandia és Dánia előz meg bennünket. A kormány tervei szerint 2030-ig az üzemben tartott járműpark 30 százalékának környezetkímélőnek kell lennie, amelyben szerepet kapnak a hagyományos és az elektromos kerékpárok is.
A Bringaexpo arca Puskás Péter előadóművész, aki maga is nagy bringás. Fő támogatója az idén tízéves Cofidis Magyarország.
A belépőjegy érvényes az egyidejű Utazás kiállításra, a kempingezést bemutató Karaván Szalonra, és az Afrika Expo-ra is.   
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top