Close

Racing Club HUngary – versenyezzünk otthon!

s

Lassan márciust írunk, és beindul az aktuális motor/autósport szezon. Addig is, aki egy kis előzetesre vágyik, és szeretné saját maga is szórakoztató keretek között, biztonságosan átélni a versenyzés szépségeit, nehézségeit, az jó helyre „tévedt”. Neki szólnak e sorok!

Virtuális versenyzés, szimulátorozás – ahogy a köznyelvben ismerik -, mára már külön iparágat, online sportolási formát képvisel, melynek népszerűsége rohamosan nő. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen számos példát láttunk már hazánkban is arra, hogy a megszállott játékosból végül egy nap profi versenyző válik. Talán innen származtathatóak a trendi online sportligák sikerei, melyek baráti szerveződésként is működnek. Ezek közül szeretnék most egyet bemutatni.

A Racing Club Hungary (RC-HU) komoly hagyományokkal rendelkező egyletként évekig meghatározó szerepet töltött be a hazai virtuális versenyzésben. A hullámhegyet sajnos hullámvölgy követte a csapat életében, az egyik alapító tag Sörös „Söri” Gábor hosszas betegeskedés után elhunyt. A társulat elvesztette főmotorját, a liga pedig kisvártatva, önmagában megszűnt létezni. Mostanáig.

Az RC-HU megálmodója, Nagy Sándor nem hagyta annyiban a dolgokat, és egy ingyenesen elérhető bajnoksággal, hetente rendezendő futamokkal, egyfajta FUN-CLUB-ként igyekszik felvenni az elejtett fonalat. A csapatot nem akárkik támogatják technikailag. A Hungarian Race Modding, azaz Zahorcsák Csaba és Petrovai András, akik előtt nincs lehetetlen, úgy ismerik a szimulátor szoftver fedél alatt megbúvó motorját, mint a tenyerüket!

A klub saját modifikációkat is készít, lényegében semminek nincs akadálya. Újdonságokkal is jelentkeznek a srácok, például ha valaki szeretné a tavalyi évben debütált Renault RS01 túraautó sorozat online formációját hús-vér versenytársak ellen kipróbálni, annak most könnyű dolga van! Csupán csatlakoznia kell a team Facebook csoportjához, és követni az ott meghirdetett, egyszerű utasításokat. Azért természetesen nem árt egy jó vezérlő-kormány szett, ez alapfeltétel a részvételben, csakúgy, mint a RACE 07 szoftver megléte, amellyel a versenyeket rendezik.

rc

Ha mindez megvan, ideje, hogy a volán mögé pattanva magunk is pilótává váljunk, és szabadjára engedjük a bennünk bugyogó adrenalint. Jó móka lesz!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top