Close

Minden várakozást felülmúlt a GDP növekedése

gdp

Minden elemzői várakozást felülmúlt a bruttó hazai termék (GDP) növekedése vélik az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adataira reagáltak.

Balatoni András, az ING Bank vezető elemzője kiemelte: messze meghaladta az elemzői várakozásokat a magyar GDP tavalyi utolsó negyedéves 3,2 százalékos növekedése, amivel az éves bővülés 2,9 százalékos lett 2015-ben, ami 2007-óta a második legmagasabb érték a 2014-es 3,7 százalék után.
A CIB Bank elemzői szintén a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményt emelték ki, ami jelentősen meghaladta a 2,5-2,6 százalékos piaci konszenzust. Az eltéréshez több gazdasági ágazat vártnál jobb teljesítménye is hozzájárulhatott – írták.
Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint is a vártnál jelentősen jobb GDP-adat érkezett. Hozzátette: idén további lassulásra számítanak, várakozásuk szerint 2,2 százalékkal nőhet a magyar GDP, aminek a gerincét a háztartások fogyasztása adhatja.

MTI 2016. február 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top