Close

Shakespeare: Téli rege

Először látható Magyarországon a kitűnő Shakespeare-interpretációi és drámai szerepei kapcsán világszerte elismert Kenneth Branagh, Emmy-díjas és Európai filmdíjas színész-rendező önálló színtársulatának produkciója, amelyet a londoni Garrick Színházban rögzítettek.

Shakespeare időtlen tragikomédiáját, mely az őrület és megváltás határán játszódik, egészen új megvilágításba helyezi Kenneth Branagh és Rob Ashford közös rendezése. Paulina szerepében az Oscar-díjas Judi Dench, Leontes szerepében Kenneth Branagh látható.
Az előadást Mészöly Dezső műfordítása alapján készített magyar felirattal vetítik. A vetítés előtt bevezetőt mond Mészöly Gergely.
A Téli rege előadását január 28-án, február 24-én és március 18-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják a nézők, Mészöly Dezső műfordítása alapján készített felirattal. Emellett a budai Tabán moziban, valamint Szegeden és Szentendrén is vetítik a produkciót.
A Kenneth Branagh Theatre Company színházi közvetítéseit forgalmazó Pannonia Entertainment idén két további előadást mutat be a társulattól a hazai filmszínházakban. Nyár elején érkezik majd a Rómeó és Júlia, amelyben Kenneth Branagh a 2015-ös Hamupipőke-remake után újra Lily Jamesszel, Richard Madsennel és Derek Jacobival dolgozik együtt. Ősszel a Dühöngő ifjúság című művével világhírnevet szerzett 20. századi brit drámaíró, John Osborne A komédiás című darabja kerül a mozikba, Kenneth Branagh főszereplésével.

Pannonia Entertainment


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top