Close

Találgatás Hosszúról

(képünk illusztráció) A Hosszú Katinka ügyével összefüggő előzményeket és a tényeket egyikünk sem ismeri jobban a másikunknál. De, abban egyet érthetünk, hogy visszataszító volt az, hogy lekezelően és arrogánsan nyilatkozott a képernyőn, nyilvánosan tépte össze a neki ajánlott 12 millió forintos szerződést. Az is amit a sajtóban olvashattunk róla, és nyilatkozata előzményeiről az elmúlt napokban, hetekben. Találgatásommal arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy semmi nincs véletlenül, semmi nem véletlen.
1.lehetőség
Hosszú pontosan tudja, mit akar: lelépni Magyarországról úgy, hogy ő legyen a mártír. Megjelenéseivel épp az amerikai állampolgárságát készíti elő. Bizonyítani tudja, hogy
-Látványosan rossz a kapcsolata a magyar úszószövetséggel.
-Vállalhatatlan reklámkampányba akarják belekényszeríteni.
-Veszélyben van az olimpiai felkészülése.
-Igen rossz a magyarországi sajtója.
-Szurkolói nagy részét elvesztette Magyarországon
Ja, hogy mindezt ő maga idézte elő támadó magatartásával, az az amerikaiakat korántsem érdekli majd. Ennek az egész cécónak az lesz az eredménye, hogy hamarosan USA állampolgárságért folyamodik, amit meg is kap majd. És akkor lesz néhány szép kifutó éve a napfényes Kaliforniában és majd elhelyezkedhet tudományos úszóedzőként, ő, a meg nem értett zseni. Jobb is ez így, én már nem is drukkolok neki, kinevetem majd, ahányszor rajthoz áll. 
2.lehetőség
Hosszú elvesztette az irányítást a dolgai felett, amit nem tudok mire vélni, csak a rossz tanácsadók butasága, vagy szándékos rosszindulata okozhatja. Nem tudom elhinni, hogy nincs neki egy profi menedzsere, akinek a véleményét kikéri olyan ügyekben amelyek nem a medence partján történnek! Belekényszerítették ebbe az egészbe, mert a vesztét akarták. Tusup ügyvédeit a versenytársak fizetik.
Könnyen lehet, hogy nem fog nyerni az olimpián. …Ha így folytatja. A szurkolói nagy részét már elveszítette! A fejében a rend felborult, az értékrendje a feje tetejére állt, és ez komolyan akadályozni fogja abban, hogy nyerjen. Alázattal készülő versenytársai most boldogok, úgy mint Chacón volt: „Amikor láttam hogy Kokó széttárogatja
a kezeit és kiröhög, tudtam, hogy a meccs az enyém lesz.” Be is vert neki egy akkorát, hogy vizes törülközővel keltegették a Kokót. Mi azért szeretjük őt, mert szeretetre méltóan csinálta, amit csinált. Elvesztette az alázatát a sportág iránt, de emberien csinálta!
Ott van, másik rossz példa példa a kenukirály: „Figyeljétek, amikor 300 méterrel a cél előtt az ötödik hely körül vagyok, akkor már kezdhettek örülni!” Hát nem lett belőle semmi, ötödik hely körül ért célba, talán azért mert neki is felborult a rend a fejében, elveszítette a szeretett sportága iránti alázatát. Még mindig nagyon szeretjük őt, mert emberi, amit csinált!
Majd nézzük Hosszú úszását és azt mondjuk közben: Tudod, ez az a Hosszú, aki azt a gusztustalan, arrogáns sajtótájékoztatót tartotta! Menjen ez a fenébe!
Egyszer Balczó Bandi kritizált a róla szóló riportfilmben. Hosszú futásodra mindig számítunk. Csakhogy ő konkrétan elmondta a nyilvánosság számára, hogy mit kifogásol. Így megnyerte az egész ország szimpátiáját, azóta is kalapot emel neki mindenki. Például megkérdezte, hogy van az, hogy ha valaki három nagy versenyből hármat megnyer, és mégsem őt viszik az olimpiára? Stb.
Hosszúnak is lett volna lehetősége arra, hogy jó szándékkal, okosan, ember módjára kritizáljon. Ő az offenzív konfrontációt választotta! Ahelyett hogy informálta volna a közvéleményt és elmondta volna, hogy szerinte hogyan kellene a magyar úszósportot vezetni, borzalmasan nagy zavart csinált!
Szegény Kiss László, talpig becsületes ember, dolgos és sikeres, ha nem volt neki elég fél év az egyeztetésre Hosszúval, felesleges volt a sajtótájékoztató után utána szólni, hogy: „Katinka gyere, beszéljük meg!” Örömmel hallom, hogy nem fogadták el a lemondását. A Szövetség nevében én is visszahívnám és adnék neki 20% béremelést és megmondanám neki, hogy ez a fizetés azt is tartalmazza, hogy néha bolondokkal kell együtt dolgoznia.
Talán ha Hosszú bocsánatot kérne…? Talán tudnék még örülni a sikereinek, de elfelejteni azt nagyon nehéz lenne.
Földi Tamás sportrajongó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top