Close

Emlékhelyek és turizmus

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke és dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a XIV. Országos Kegyelet és Emlékezet Konferencián a budai Várban, a Magyarság Házában. Kiemelt célként a nemzeti és történelmi emlékhelyek ismertségének és látogatottságának növelését kitűzve.

Dr. Faragó Péter kiemelte, hogy Magyarország egyedülállóan gazdag őrzött és élő népi hagyományai mindig is jelentős szerepet töltöttek be hazánk turisztikai kínálatában. – A hagyományok megismerése egyre fontosabb utazási motivációvá válik napjainkban. A ma utazója a passzív megfigyelés helyett, az aktív bekapcsolódás élményét keresi, amelyen keresztül a helyi közösség és kultúra részévé válhat. Egy emlékhely felkeresése olyan autentikus élménnyel ajándékozza meg az utazót, ami semmi mással nem pótolható. Az emlékhelyek a történelmi tényeken túl ugyanis jóval többet közvetítenek: hangulatot és üzenetet sugároznak, tehát érzelmi kötődést építenek. Óriási érték van a birtokunkban, amit feladatunk megőrizni és ugyanakkor megosztani is. A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt feladatának tekinti, hogy velünk élő hagyományainkat, épített és szellemi örökségünket a lehető legkorszerűbb módszerekkel és csatornákon megismertesse az ide látogatókkal– hangsúlyozta a vezérigazgató.
Radnainé dr. Fogarasi Katalin elmondta, hogy intézetük jövőre egy nagyszabású sorozatot indít, az Emlékhelyek Napját. 2016-tól kezdve minden év május második szombatja így arra ad majd alkalmat, hogy a magyarországi nemzeti és történelmi emlékhelyeket még ismertebbé tegyék. A nemzeti marketingszervezet és a Nemzeti Örökség Intézete közös feladatának tekinti a nemzeti összetartozás erősítését, a magyar történelmi és kulturális örökség értékeinek és karakterének hiteles tükrözését.

MT Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top