Close

MVM Élménynap a Millenárison

Több mint százmillió forint adományt adott át hátrányos helyzetű és beteg gyerekeket segítő alapítványoknak az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. csütörtökön a Millenárison.

Az immár nyolcadik Élménynapon a két energetikai társaság tíz, gyermekeket segítő alapítványnak nyújtott át adományt. Hetvenmillió forint adományt kapott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete, hét-hét millió forintot vehetett át a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinikája, hat-hat millió forintot a Bethesda Gyermekkórház és a Heim Pál Gyermekkórház, három milliót az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, egy-egy millió forintot kapott a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület és a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány és 500-500 ezer forintos adományt vehetett át az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ és a Motivál-Ló Alapítvány.
Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az adományok mellett a két vállalat csaknem 800, fogyatékossággal élő és hátrányos helyzetű gyereket látott vendégül az Élménynapon, amely idén a hét kontinens nevezetességeit igyekezett bemutatni a gyerekeknek, különféle foglalkozásokon és játékos programokon keresztül. A tíz szervezet egyebek  között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alapvető tevékenységének fenntartására fordítja majd az összeget.  
Bentzik Réka, az MVM Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója  hangsúlyozta: a cég az adományok mellett idén mintegy 100 önkéntes munkavállalójával gondoskodott arról, hogy a mai nap egy igazán boldog és felejthetetlen élmény legyen a tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyerekeknek. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top