Hozzávalók 4 személy részére:
– 50 dkg spagetti tészta
– 4 nagy levél kelkáposzta
– 1 szál póréhagyma
-6 db aszalt paradicsom
– 2 dl tejszín
– só, bors, olívaolaj
– reszelt parmezán
Terei-Vigh Krisztina
A spagettit nagy lábas enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ezalatt a kelkáposztát megmossuk, a vastag szárát a levélből kivágjuk, majd feldaraboljuk. A póréhagymát felszeleteljük, az aszalt paradicsomot kis darabokra vágjuk. Egy serpenyőben az összes hozzávalót kevés olívaolajon megpároljuk, majd felöntjük tejszínnel, és 1-2 percig forraljuk. Óvatosan sózzuk, mert az aszalt paradicsom is sós. A megfőtt spagettivel tálaljuk, megszórjuk sajttal, frissen őrölt borssal.
Bővebben A Mi Otthonunk magazinban. Keresse az újságárusoknál!