Close

Programok az őszi szünetre

Az Őszi Szünetben izgalmas programokkal várják a családokat a Műszaki Tanulmánytárban. Lesz nyomozós játék, múzeumpedagógiai foglalkozás és előadás.  

Október 27. kedd 11. óra – Rejtély a tanulmánytárban (nyomozós játék)
A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz idén csatlakozik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytára is, a Rejtély a Tanulmánytárban, avagy egy elveszett világrengető találmány nyomában elnevezésű nyomozós játékkal, amely során a látogatók Jendrassik György sugárhajtású gázturbinájának elveszett tervrajzai nyomába eredhetnek. A játék különböző rejtvények, kódok megfejtésével vezeti végig tárlatunkon a múzeumunkba ellátogatókat, akik egy játék keretén belül ismerkedhetnek meg a magyar technikatörténet jelentős újításaival.
Október 28. szerda 11. óra – Így írunk mi (múzeumpedagógiai foglalkozás)
Az írásbeliség témájának, az írásbeli kommunikáció fejlődését, múltját, jelenét és jövőjét vizsgáljuk a foglalkozás során.
Az ókori civilizációk kultúrájából, írásbeliségéből kiindulva, a középkori írásbeliség történetét, fejlődését, jelentős újításait is megbeszélve, bemutatva, az eszközök, módszerek változásával, különböző nézőpontok vizsgálatával haladunk a jelenbe, a jelen írásbeliségéhez. Vajon mit jelent napjainkban az írásbeliség, a kézírás? Ma milyen eszközöket használunk az írás során? Megbeszéljük a modern kommunikációs szokásokat, eszközöket, azok hasznosságát, előnyét, hátrányát.
Október 29. csütörtök 11. óra – A budapesti hidak titkai (előadás)
Budapest a hidak városa. Minden hidunkhoz kapcsolódik valami érdekesség, kevésbé ismert tény. Azt tudjuk, hogy az oroszlánnak van nyelve, és hogy Széchenyi soha nem ment át a kész hídon, de azt tudjuk-e, hogy a Hídember emlékezetes lánc-leszakadós jelenete miben hibázik? Vajon tudjuk, hogy ki volt a nyargonc, ki töltötte be ezt az állást a Margit hídon? Vagy, hogy hányszor lopták el a Szabadság híd ezüst szegecsét?
Az előadás ezeket a kérdéseket, és más a budapesti hidakkal kapcsolatos egyéb érdekességeket járja körül úgy, hogy szót ejtünk a hidak építésének és Budapest fejlődésének, fejlesztésének kapcsolatáról.
 
MMKM Műszaki Tanulmánytár
Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.
Telefon: (+36-1) 204-4095,
E-mail: info@mmkm.hu
Web: www.mmkm.hu
Az előadásokon és programokon múzeumi belépővel lehet részt venni. (E programokra regisztráció nem szükséges)

 A Műszaki Tanulmánytár megközelíthető:
•    Autóval:
o     A Budafoki útról és a Szerémi útról (Prielle Kornélia útra kell befordulni). A környéken a parkolás ingyenes.
•    Tömegközlekedéssel:
o    Pár perces sétával elérhető Újbuda központtól (M4, 4-es villamos, 86-os busz) és a Fehérvári útról (18, 47, 41-es villamos).
o    Közvetlenül a múzeum előtt található az 1-es villamos megállója, és egy sarokra a múzeumtól áll meg a 33-as a 133-as és a 233-as busz.
https://goo.gl/maps/RYjPW

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top