Close

Az ezredik napraforgós porta

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtis községben található Bíró Vendégház kapta meg az ezredik falusi szálláshely Nemzeti Tanúsító Védjegyet.

A legmagasabb, négy napraforgós minősítésű védjegyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adta át a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, a FATOSZ vezetőinek részvételével. A helyettes államtitkár utalt arra, hogy a piaci versenyben csak a folyamatosan magas minőséget képviselő szolgáltatók érvényesülhetnek. Erre a színvonalara utal a napraforgós védjegy, mely jelzi az épület külső-belső állapotát, berendezését, a  programkínálatot, és az egyedi többletszolgáltatásokat.
A Bíró-vendégház régi épületrészében alakították ki a közösségi teret és a konyhát. Az új épületrészben öt szoba van, mindegyikhez külön fürdőszoba tartozik. Konditerem és grillező is a vendégek rendelkezésére áll. A vendégház  nem csupán egyszerűen szálláshely, de a szatmári táj értékeit és tájjellegű termékeit is népszerűsíti annak üzemeltetője, az Agricolae-cégcsoport, mely zöldség- és gyümölcskereskedelemmel illetve ezek feldolgozásával is foglalkozik. A vendégház szállóvendégei ennélfogva a helyi termékeket is megismerhetik.
A napraforgó-virágokkal jelzett szolgáltatások megbízható és magas minőségűek, egyúttal különbséget is tesznek azok színvonala között. A Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonában levő, a FATOSZ által koordinált napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy 2011 óta kiemelten a falusi turizmus szimbóluma. Ezek a jelölések segítenek a turistáknak abban, hogy elvárásaiknak – és pénztárcájuknak – megfelelően szelektáljanak, hogy az igényeiknek megfelelő szálláshelyeket kapják. Maguknak a szállásadóknak a jelzés pedig azért fontos, mert garantálja és jelzi az adott szolgáltatás színvonalát, ismertté teszi azt, ezáltal növeli annak keresettségét.
Jánkmajtis az ukrán és román határhoz közel, Nyíregyházától 85 kilométerre, keletre található. Ma már egyre több hazai és külföldi turista keresi a gondozott falvak csendjét, egészséges környezetét, az egészséges élelmiszerekből előállított, egyben a tájegységhez kapcsolódó gasztronómiai élményeket és más, csak vidéken elérhető szolgáltatásokat. Jánkmajtison biztosan megtalálja.
Bognár Mária 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top