Close

Magyar szakemberek is építhetik a vízgazdálkodási rendszert Thaiföldön

Magyar szakemberek is részt vehetnek a Thaiföldön tervezés alatt álló, országos vízgazdálkodási rendszer kiépítésébenmondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a magyar-thaiföldi gazdasági vegyes bizottság ülése után pénteken Budapesten.
    
Magyar Levente elmondta: tíz év után ült össze ismét a magyar-thai gazdasági vegyes bizottság, de a következő találkozóra nem szeretnének ennyit várni. Emlékeztetett: Thaiföld több mint 70 millió lakosú ország, Ázsia egyik meghatározó gazdasága, ahol tucatszám vannak jelen amerikai, japán és európai autógyárak.
    
Az államtitkár kiemelte a vízgazdálkodást, mint a magyar-thai gazdasági együttműködés egyik területét. Mint kifejtette, mindkét országban előfordult az elmúlt években, hogy egy éven belül előbb árvízi katasztrófa, majd aszály sújtotta a mezőgazdaságot. Ezért ésszerű, fenntartható, az egész ország területére kiterjedő vízgazdálkodási rendszerre van szükségmondta. Thaiföldön megkezdődött egy ilyen rendszer tervezése. A magyar kormány azt szeretné, ha magyar szakemberek is részt vehetnének ennek a kiépítésébenmondta el az államtitkár.
    
Noracsit Szinhaseni, a thaiföldi külügyminisztérium közigazgatási államtitkára elmondta: Magyarország nagyon aktív a kétoldalú gazdasági viszonyban. Kiemelte, hogy a magánszektor sok képviselője is részt vett a gazdasági vegyes bizottság ülésén, a thaiföldi küldöttség tagjaként is sok üzletember utazott most Magyarországra. Ez mutatja, hogy kölcsönös az érdeklődésmondta.
    
Felidézte, hogy 300 millió dollárról 672 millió dollárra nőtt a Magyarország és Thaiföld közötti kétoldalú kereskedelem, de még további növekedés lehetősége rejlik benne. Az együttműködés területei között említette a vízgazdálkodás és a mezőgazdaság mellett a közegészségügyet és a turizmust.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top