Close

CSIO *** W 2015 Budapest

4-5. versenyszámKiskör
2015.07.17

Igor Sulek mindent vitt a kiskörben. A szlovák lovas a kilenc éves Gitannal csütörtök este a Díjurató Szakág díját, péntek reggel az Alpenspan kupáját is meg tudta nyerni. A kiskör mindkét pályáján 41 lovas próbált szerencsét, ahol a szürke Capable-lel Petrik Béla volt a legjobb magyar versenyző második és harmadik helyével. A versenyszámban az első nyolc helyen magyar versenyzők domináltak: Füzér Gábor Lawuval, Európa-bajnokunk, Weinhardt Virág Queenie-vel, Burucs Borbála Con Corallal csütörtökön, míg pénteken testvére Burucs Barna Carmennel, Zajzon András Conraddal, Técsy Attila Babett-tel, Szilágyi Réka Alpokkal és Sopronyi Réka Randival.
 
6. versenyszámFiatal
2015.07.17

Egy századmásodperc döntött
Az Ernst and Young díjáért rendezték a fiatal lovak versenyszámát péntek délben. Teljes magyar siker született, miután a Valentino apaságú hétéves Vincento Krucsó Szabolccsal egyetlen századmásodperccel volt gyorsabb a második fázisban a szürke Anabelnél, akit Czékus Zoltán lovagolt. Harmadik helyen a hétéves Diamant de Similly apaságú kanca, PM Diana végzett a magyar bajnok Horváth Balázzsal, megelőzve a Timpex Apoleon apaságú Toll Forgót Tóth Lászlóval.
 
7. versenyszámFEI Furusiyya Nemzetek Díja
2015.07.17

 
Dániáé a Furusiyya Nemzetek Díja 2015-ben Budapesten 

Izgalmakkal és meglepetésekkel teli versenyt hozott a Nemzeti Lovarda felújított versenypályáján a legrégibb hagyományokat őrző Nemzetek Díja versenyszám. Tizenhárom ország válogatottja nevezett, amely után a második fordulóban nyolc csapat folytathatta a versenyt. 12 hibaponttal biztosan győzött a Lars Pedersen által vezetett dán csapat, akik közül a legjobb eredményt, dupla nullát Rikke HaastrupQualico du Bobois páros teljesítette. Második helyen holtversenyben a tavalyi győztes cseh és az olasz csapat végzett 16-16 hibaponttal. Olaszországot Giovanni Lucchetti és Bella Strade mindkét körben elért hibátlan pályája segítette a dobogós helyre. 18 hibaponttal Ausztria lett a negyedik, pedig csapatuk két lovasa, Roland Englbrecht Mevisto’s Poorboyjal és Max Kühner Coeur de Lionnal is dupla nullát tudott lovagolni. Az ötödik helyen ugyancsak holtversenyben Törökország és a magyar válogatott osztozott 20-20 hibaponttal. A török csapatnak Derin Demirsoy szerezte meg a dicsőséges dupla nullát. A Németh István által vezetett válogatottifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel, Horváth Balázs Zordonnal, Hugyecz Mariann Chacco Boyjal és Tóth László Istivelaz első helyen fordult, de a második fordulóban sajnos hiányoztak a hibátlan lovaglások.

 
8. versenyszámKözépkör
2015.07.18

 
Görög öröm a Horze díjában
 
A hazai lovasélet legnagyobb és lovas felszerelés áruháza, a Horze már néhány éve meghatározó szereplője a magyar díjugrató sportnak,
így a most zajló CSIO-nak is elkötelezett támogató partnere.  78 lovaglást láthatott a közönség a középkör 140 cm-es szombat reggeli vadászugratásában. A verőhibák időbüntetéssé alakulnak ebben a speciális versenyszámban, így a másodpercek döntik el a verseny kimenetelét. Lovasról lovasra hajmeresztőbb fordulatok és egyre gyorsabb lovaglások követték egymást, ami után a görög Aggelos Touloupis bizonyult a leggyorsabbnak a 11 éves Quirio de Berlandois nyergében. A második, harmadik és negyedik helyen az olasz csapat lovasai végeztek: Massimiliano Ferrario, Giovanni Lucchetti és Paolo Paini. A legjobb magyar lovas, Krucsó Szabolcs az ötödik helyen férkőzhetett be az olasz táborba a Colonado apaságú fakó Capellójával, mivel még a hatodik helyen is olasz lovas végzett, Massimo Grossato személyében, megelőzve Búza Krisztiánt és a mezőny egyik legfiatalabbját, Szuhai Pétert.
 
9. versenyszámFiatal lovak döntője
2015.07.18

 
Szoros alapidő miatt 12 lovas került a Magyar Sportlótenyésztők Országos Szövetségének díjáért kiírt fiatal lovak versenyszámának döntő összevetésébe. A leggyorsabb összevető a Staccato apaságú  7 éves Spimex lett a még csak 18 éves Maria Madenovával. Második helyen végzett
 a Lewitzi Ménesben tenyésztett Condarco a bolgár Angel Nyagolovval. Harmadik a Clarimo apaságú holsteini Caruso Enrico lett az osztrák Stefan Ederrel a nyeregben. A legjobb magyar Cassini I. fia, Calasnyikov volt Szuhai Gyulával, és bár a leggyorsabb eredményt az összevetésben a szürke Timpex Emlék érte el, mivel az utolsó előtti oxert leütötte, így a hetedik helyre került ifj. Szabó Gáborral a nyergében.
 
10. versenyszámNagykör
2015.07.18

OSZTRÁK ÜNNEPLÉS AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRUMA DÍJÁÉRT!
A szombati nap kiemelt számában nyolc lovas tudta hibátlanul teljesíteni Werner Deeg német pályaépítő 150 centiméteres alappályáját. Az osztrák Gerfried Puck Biondával verhetetlen volt, csupán csapattársa, Max Kühner Cielito Lindóval tudta megközelíteni az összevetésben. Harmadik lett az olasz Paolo Paini, megelőzve a dán Torben Frandsent és Horváth Balázst, aki a tavalyi évhez hasonlóan most is PM Jumping Ladyt lovagolta, és a legjobb magyarként végzett.
 
11. versenyszámKiskör döntő
2015.07.19
Görög himnusz a kiskör döntőben Aggelos Touloupis folytatta nyerő szériáját, hiszen a tizenegy éves Quirio de Berlandois-val a maximális 65 pontot begyűjtve a leggyorsabban lovagolta végig a Lipóti Pékség díjáért megrendezett kiskör finálét. Második lett a csehek sztárlovasa, Ales Opatrny a tíz éves Curley Sue-val, akit a versenyszám legeredményesebb női lovasa, a szlovén Lidija Grum követett LG Balladora nyergében. A legjobb magyar lovas Reischl Márton lett, aki maximális ponttal a hatodik legjobb időt lovagolta Latinóval.

 

12. versenyszámKözépkör döntő
2015.07.19
Közel száz lovas indult a Magyar Televízió díjáért megrendezett 145cm-es, 24.500 euró összdíjú Longines világranglista pontot adó középkör döntőben. A győzelmet a Nemzetek Díját is megnyerő dán csapat sztár lovasa, Andreas Schou szerezte meg a Lewitzi Ménesben tenyésztett Chacco Blue apaságú 8 éves Chaliscóval. Második lett a holland fajtájú Clooneyt lovagló osztrák Max Kühner. Harmadik helyen végzett a szintén dán csapattag, Sören Pedersen Tailormade Cavettával, míg a negyedik hely hazai lovashoz, Krucsó Szabolcshoz került, aki nagyszerű pályát lovagolt Chacco Boyjal. A helyezettekm között zárt még Szász Sándor Ferranával és a húsz éves Vándor Zsófia Quintusszal.
 
13. vsz. Nagydíj a New Sport és a Herend díjáért
2015.07.19
Favorit siker a nagydíjban! Az előzetes induló lista után látható volt, hogy a dán lovasoknak nagy esélyük lesz Budapesten. Pénteken megnyerték a Nemzetek Díját, vasárnap délután pedig a nagydíjban is Dánia dominált. A New Sport támogatásával és a Herendi porcelán gyönyörű vázáiért rendezték a 160 cm-es magasságon a CSIO nagydíját, ahol három lovas tudta hibátlanul teljesíteni az alappályát. A leggyorsabb hibátlant Andreas Schou lovagolta a tízéves Allstarral, csapattársa, a rutinos Sören Pedersen lett a második, a Chacco Blue apaságú Tailormade Chaloubet-vel. A verseny egyetlen ír lovasa, Paul O’Shea lett a harmadik a szintén Chacco Blue apaságú Skara Glen’s Siennával. Két magyar lovas végzett a helyezettek között, 4-4 hibaponttal: Hugyecz Mariann Chacco Boyjal és a nagyszerű képet mutató Füzér Gábor – Le Royal páros. A forró időjárás ellenére nagyszerű hangulat övezte a 2015-ös budapesti CSIO-t a Nemzeti Lovardában.
Folytatás 2016-ban, Budapesten!
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top