Close

Más vélemény a Nagy Futamról

Magyarország egyik legnépszerűbb hírportálja volt az egyetlen média, aki negatív véleménnyel volt a III. Nagy Futamról. Szándékosan nem írom meg a nevét, nem szeretném reklámozni.
Az olvasók panaszait és véleményét tette közzé, jól megválogatva. A hír futótűzként terjedt a Facebook oldalain. A negatív hír lehet, hogy nagyon népszerű, de ne feledjük, hogy a pozitív információ hasznos
Elgondolkodtatott, hogy a sok panaszos bejegyzés több ezer ember hiányos tájékoztatását reklamálta. És az olvasóira figyelő és gondoskodó portál ezek után felkereste a szervezőt és megosztotta a közleményét: A szervezők szerint nem volt semmi probléma
Esetleg, ha napokkal korábban kér információt a Futam programjairól, lezárásokról és ezt publikálja, akkor napi 500.000 emberhez jut el a hír, ami az érdeklődőket, olvasóit segíthette volna.
 
A lezárásokat több internetes oldal lehozta. A helyszínre kitelepült rádió folyamatosan figyelmeztette a látogatókat a lezárásokról. Az óriás kivetítők és 11 órától a tv folytatta tájékoztatást.  A biztonsági emberek is ismerték a programot. De ennek ellenére több ezer embert, a tudtuk nélkül, 14 órától 17 óráig ketrecbe zárták, mint az állatokat.
Délután fél háromtól percre pontos műsort közvetített a tv, hogy több millió néző is részesüljön ebben az egyedi élményben. A program 20 percet csúszott a be nem tervezett átjáró megnyitás miatt. Ezért a végére maradt rally és pályaautósok bemutatója lemaradt a közvetítésből. Ami, azt jelenti, hogy több ezer rallyrajongó nem láthatta kedvenceit a Lánchídon és a rakparton száguldozni. A rendezők a kevesek érdekében – a saját hiányos tájékozódásuk miatt – a többség érdeklődését hagyta „cserben”. A levelek stílusának és hangvételének ismeretében, nem csodálkozom a szervezők döntésén.
 
Többen sérelmezték a VIP vendégek kivételes lehetőségeit. Sajnálom, de le kell rombolnom a VIP mítoszt. VIP jegyet bárki vásárolhatott, de a lezárások – a bokszutca és a rakpartugyanúgy érintette őket, mint bárki mást.  A Futam alatt ők is csak nagy kerülővel jutották át Pestre-, ha akartak.
 
Valaki illúzió rombolónak találta, hogy Michalisz Norbi egy másolattal „parádézott”. Bocsánat, Tarquini, Lopez, D’Aste, Monteiro szintén egy másik autóval – egy verseny demóautóval –   hajtott végig az utakon. Senki nem kockáztatja a világbajnoki futamát egy szállítással és bemutatóval. Egyébként minden rendezvényre, kiállításra demóautót visznek –ez ezért van.
 
Mások a sebességet hiányolták. Nem láttam a telemetriai adatokat, de a hangok alapján, a hídon és a rakparton bőven volt 200 km/óra felett. A sebességet nullára értékelőket figyelmébe ajánlom, hogy a F1- es és a pályaautókat egy tökéletes aszfaltcsíkra tervezték. Természetes állíthatóak a beállítások és Monacóban is van Forma 1- es futam. De A budapesti aszfalt nem azonos a monacóival. 
 
A műsor szerda délelőtt kezdődött a Ferrari, Red Bull és még sok más versenyautó kitelepülésével. Csütörtökön egésznap felváltva indították be és járatták a motorokat. Egy fajta sebességkoncertet és hírt adtak a jelenlétükről. Pénteken délig mindenki szabadon megtekinthette a bokszutcát, találkozhattak a versenyzőkkel, autógrammokat kérhetek a kedvencektől. 
 
Szerintem mindenki jól érezte magát, beleértve a megjelenő versenyzőket is. Mosolygós, pozitív hozzáállásuk és véleményük a követendő példa. 
Tombor Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top